Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini
  • Tid 35 min

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

4.08 (12 betyg)

Färsbiffar kryddade med röd curry och stekt zucchini.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 kruka hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
Stekt zucchini:
  • 1 skivad zucchini
  • 1 msk olivolja
  • salt
Bönsallad:
  • 800 g blandade bönor, 2 burkar
  • 0.5 liten hackad gul lök
  • 0.5 pressad vitlöksklyfta
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka govhackad basilika
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda färsen med currypasta, vitlök, persilja och salt. Forma till 16 små biffar och stek på medelhög värme i oljan i en stekpanna.

Stekt zucchini

  1. 1

    Stek zucchiniskivorna något mjuka i oljan, ca 3 min. Smaka av med salt.

Bönsallad

  1. 1

    Skölj bönorna i kallt vatten. Blanda alla ingredienserna till bönsalladen och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Servera biffarna kalla eller varma med bönsallad och zucchini.

Sätt ett betyg

7 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kim

    Det finns fina på Ikea. Där har du valmöjlighet upp till 3 fack.

  • Linnea

    Var hittar man en sån matlåda med små lådor som går att ta ut så man inte behöver micra allt? Har letat som en galning och bara hittat löjligt dyra på nätet. Mycket tacksam för tips! :)

  • Rebecca

    Bilden gör inte maträtten rättvis. Det här är fantastiskt gott och luktar himmelsk pga de färska örterna. Jättegod mat!

  • pirkko jacobsson

    jag gör den ofta hottar till den mera.......

Visa fler