Vegetarisk pizza bianco på grillen

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner
  • 0.5 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna med surdeg
  • 1 sats spread på silverlökar (se recept Silverlöksspread på coop.se)
  • 12 körsbärstomater, delade
  • 125 g mozzarella
  • färsk basilika
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
  3. Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar. Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck bottnarna med lökspread och lägg på aubergineskivor och tomat. Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna. Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 min. Toppa med basilikablad.

Tips

Gör egen pizzadeg, se recept på coop.se. Du kan köpa färdiggrillade auberginer eller paprikor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Walder

2020-06-01

Osten kan bytas ut mot Oliv olja med salt i, för att enkelt göra pizzan vegansk

Vegetarisk pizza bianco på grillen
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 0.5 aubergine
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna med surdeg
  • 1 sats spread på silverlökar (se recept Silverlöksspread på coop.se)
  • 12 körsbärstomater, delade
  • 125 g mozzarella
  • färsk basilika
  • 1 tsk salt

Vegetarisk pizza bianco på grillen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Tillagningstid: 30 min
2 portioner

Gör så här

  1. Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja.
  3. Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar. Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck bottnarna med lökspread och lägg på aubergineskivor och tomat. Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna. Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 min. Toppa med basilikablad.

Tips

Gör egen pizzadeg, se recept på coop.se. Du kan köpa färdiggrillade auberginer eller paprikor.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Walder

2020-06-01

Osten kan bytas ut mot Oliv olja med salt i, för att enkelt göra pizzan vegansk