Vegetarisk pizza bianco på grillen
  • Tid 30 min

Vegetarisk pizza bianco på grillen

4 (1 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8

Ingredienser

2 portioner
  • 0.5 aubergine
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 förpackning pizzadeg, gärna med surdeg
  • 1 sats spread på silverlökar (se recept Silverlöksspread på coop.se)
  • 12 körsbärstomater, delade
  • 125 g mozzarella
  • färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm pizzastenen enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär auberginen i 1 cm skivor och lägg på en skärbräda. Strö över salt och låt stå ca 10 min. Grilla skivorna tills de är mjuka. Lägg på ett fat och ringla över olivolja.

  3. 3

    Dela degen i 2 bitar och kavla eller dra ut degen så tunt det går till runda bottnar. Lägg på plåt med mjölat bakplåtspapper. Täck bottnarna med lökspread och lägg på aubergineskivor och tomat. Bryt mozzarellaostarna i små bitar och lägg på pizzorna. Tippa över pizzorna från plåten till den heta pizzastenen på grillen och grädda under lock tills osten smält och kanterna är gyllene, ca 10 min. Toppa med basilikablad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör egen pizzadeg, se recept på coop.se. Du kan köpa färdiggrillade auberginer eller paprikor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar