Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb vardagsmiddag. Här har vi skippat tomatsåsen och kör ricotta istället!

Tillagningstid: 55 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner
  • 4 stora tortillabröd, gärna pizzatortilla
  • 250 g ricotta
  • 250 g små tomater, gärna i olika färger
  • 250 g mozzarella (2 bollar)
  • 4 msk pesto
  • svartpeppar
  • Rostad majs- och gurksallad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt, peppar
  • Till servering
  • olivolja
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

Rostad majs- och gurksallad:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.

Tortillapizza:

  1. Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston.
  2. Dra några varv med pepparkvarnen och grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 min. Ringla över god olivolja, strö på lite strimlad basilika och servera med salladen.

Tips

Lägg majs och gurka i separata skålar – vissa barn vill kunna välja ...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2020-05-12

Rostad majs och gurksallad var riktigt god. Pizzan smakade mest ricotta vilket inte var en favorit här hemma.

Mia

2017-08-18

Det här kommer vi att laga flera gånger!

Anna

2016-11-22

Något av det godaste vi har lagat här hemma! Enkelt också! :)

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 stora tortillabröd, gärna pizzatortilla
  • 250 g ricotta
  • 250 g små tomater, gärna i olika färger
  • 250 g mozzarella (2 bollar)
  • 4 msk pesto
  • svartpeppar
  • Rostad majs- och gurksallad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt, peppar
  • Till servering
  • olivolja
  • färsk basilika

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb vardagsmiddag. Här har vi skippat tomatsåsen och kör ricotta istället!

Tillagningstid: 55 min
Ugnstemperatur:250º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.

Rostad majs- och gurksallad:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.

Tortillapizza:

  1. Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston.
  2. Dra några varv med pepparkvarnen och grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 min. Ringla över god olivolja, strö på lite strimlad basilika och servera med salladen.

Tips

Lägg majs och gurka i separata skålar – vissa barn vill kunna välja ...

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mia

2020-05-12

Rostad majs och gurksallad var riktigt god. Pizzan smakade mest ricotta vilket inte var en favorit här hemma.

Mia

2017-08-18

Det här kommer vi att laga flera gånger!

Anna

2016-11-22

Något av det godaste vi har lagat här hemma! Enkelt också! :)