Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad
  • Tid 55 min
  • Ugn 250º

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

4.75 (4 betyg)

Tortillabröd funkar superbra när du vill slänga ihop en snabb vardagsmiddag. Här har vi skippat tomatsåsen och kör ricotta istället!

  • Tillagningstid 55 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora tortillabröd, gärna pizzatortilla
  • 250 g ricotta
  • 250 g små tomater, gärna i olika färger
  • 250 g mozzarella (2 bollar)
  • 4 msk pesto
  • svartpeppar
Rostad majs- och gurksallad
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl majskorn
  • 1 liten gurka
  • 1 salladslök, strimlad
  • 0.5 röd chili, hackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, pressad saft
  • salt, peppar
Till servering
  • olivolja
  • färsk basilika
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°.

Rostad majs- och gurksallad:

  1. 1

    Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs majskornen tills de får fin färg och det doftar popcorn. Häll upp i en skål. Skala gurkan, dela den på längden och gröp ut kärnorna med en sked. Tärna gurkan. Blanda alla ingredienser till salladen och smaka av med salt och peppar.

Tortillapizza:

  1. 1

    Bred ricotta på tortillabröden, även på kanterna som annars lätt kan bli lite brända. Skiva och fördela tomaterna på ricottan. Riv över små bitar av mozzarellan och droppa på peston.

  2. 2

    Dra några varv med pepparkvarnen och grädda pizzorna tills osten smält och fått fin färg, ca 8 min. Ringla över god olivolja, strö på lite strimlad basilika och servera med salladen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lägg majs och gurka i separata skålar – vissa barn vill kunna välja ...
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Mia

    Det här kommer vi att laga flera gånger!

  • Anna

    Något av det godaste vi har lagat här hemma! Enkelt också! :)