Vegopizza på kikärtsbotten

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Pizza utan vitt mjöl som samtidigt är urgod? Varsågod, här kommer den! Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 2 dl riven ost
  • 2 mozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter eller pumpakärnor
  • 2 msk pesto

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop mjöl, vatten, olja, kryddor och salt till en lös rinnig smet. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt, antingen som 1–2 stora pizzor eller som flera små.
  2. Grädda mitt i ugnen 7–12 min beroende på storlek, bottnarna ska vara genomgräddade. Låt svalna på plåten. (När de svalnat ska de lätt gå att lossa från bakplåtspapperet.)
  3. Blanda crème fraiche och sambal och bred på pizzabottnarna. Strö över riven ost och toppa med skivad mozzarella och halverade tomater. Grädda tills osten smält och pizzorna har fin färg, ca 10 min.
  4. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Klicka på peston och strö över pinjenötterna på pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2022-02-06

Otroligt god! Kommer ofta tillbaka till denna favorit!

Eva

2020-03-01

1,5 msk sambal oelek är för mycket för mig, det blev för starkt, andra gången tog jag hälften, det räckte gott och väl.

Linda

2019-10-07

Gott! Hade lite svårt för smetens konsistens under tillverkningen men det blev bra!

Lena

2019-07-02

Snabb, enkel och mycket god

Vegopizza på kikärtsbotten
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl kikärtsmjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 0.5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1.5 msk sambal oelek
  • 2 dl riven ost
  • 2 mozzarella
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk pinjenötter eller pumpakärnor
  • 2 msk pesto

Vegopizza på kikärtsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Pizza utan vitt mjöl som samtidigt är urgod? Varsågod, här kommer den! Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda ihop mjöl, vatten, olja, kryddor och salt till en lös rinnig smet. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt, antingen som 1–2 stora pizzor eller som flera små.
  2. Grädda mitt i ugnen 7–12 min beroende på storlek, bottnarna ska vara genomgräddade. Låt svalna på plåten. (När de svalnat ska de lätt gå att lossa från bakplåtspapperet.)
  3. Blanda crème fraiche och sambal och bred på pizzabottnarna. Strö över riven ost och toppa med skivad mozzarella och halverade tomater. Grädda tills osten smält och pizzorna har fin färg, ca 10 min.
  4. Rosta pinjenötterna till fin färg i torr stekpanna. Klicka på peston och strö över pinjenötterna på pizzorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Louise

2022-02-06

Otroligt god! Kommer ofta tillbaka till denna favorit!

Eva

2020-03-01

1,5 msk sambal oelek är för mycket för mig, det blev för starkt, andra gången tog jag hälften, det räckte gott och väl.

Linda

2019-10-07

Gott! Hade lite svårt för smetens konsistens under tillverkningen men det blev bra!

Lena

2019-07-02

Snabb, enkel och mycket god