
Gazpacho med pizzabullar
Betyg (1-5):
Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
- 5 kvisttomater, i klyftor
- 0.5 gurka, i bitar
- 1 blekselleristjälk, i bitar
- 1 röd chili, skivad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 grönsaksbuljongtärning, finriven
- 1 dl vatten
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 citron, saft
- flytande honung
- salt
- 75 g fetaost, till topping
- Basilikaolja
- 1 dl olivolja
- 30 g basilika
- Pizzabullar
- 600 g pizzakit
- 2 dl riven ost
- 75 g fetaost, smulad
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk torkad oregano
Gör så här
- Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
- Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
- Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.
Gazpacho med pizzabullar
Betyg (1-5):
Nygräddade pizzabullar är gott till den kylda soppan.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Gör så här
- Pizzabullar: Sätt ugnen på 175°. Rulla ut pizzadegen och bred på tomatsåsen. Strö över riven ost, fetaost, chiliflakes och oregano.
- Rulla ihop från långsidan och skär i 16 bitar. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Mixa tomat, gurka, selleri, chili, vitlök, buljong, vatten, olja och citronsaft till en slät soppa. Smaka av med honung och salt.
- Mixa ihop olja och basilikablad till en slät grön färg. Ringla basilikaolja och smula fetaost över soppan vid servering och servera med pizzabullarna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!