Aubergine i ugn med fårost

Aubergine i ugn med fårost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
  • 2 auberginer i 2 cm skivor
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g fårost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl hackade valnötter
  • 100 g blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
  3. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Aubergine i ugn med fårost
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 auberginer i 2 cm skivor
  • 4 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad mynta
  • 200 g fårost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • 2 msk färsk mynta
  • 1 dl hackade valnötter
  • 100 g blandad sallad

Aubergine i ugn med fårost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Gratinerad aubergine med crème fraiche och fårost. Auberginen sköter sig själv i ugnen och resultatet blir en örtigt och syrlig delikatess!

Tillagningstid: 60 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Pensla aubergineskivorna med det mesta av oljan och lägg dem på en plåt. Stek dem i mitten av ugnen tills de är mjuka, cirka 25 minuter.
  2. Fräs lök och vitlök i resten av oljan, tillsätt myntan och fräs lite till. Lägg i osten och smula sönder den med en gaffel så att den smälter. Tillsätt crème fraiche, mjölk, salt och peppar och låt koka upp.
  3. Lägg de stekta auberginerna lite omlott i en ugnsform, häll över ostsåsen. Gratinera i mitten av ugnen 25-30 minuter. Servera med gröna blad och garnera gärna med valnötter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!