Blomkålspizza med gruyèreost
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Blomkålspizza med gruyèreost

0 (0 betyg)

Förutom att vara nyttig, billig och dekorativ, kan blomkålen en massa andra saker. Som att råstekas, gratineras eller ugnsrostas. Och kokas förstås, men det visste du redan.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

1 stycken
  • 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
Ljus pizzasås:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Topping:
  • 150 g gruyèreost, riven
  • 500 g blomkål
  • grovmalen svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.

  2. 2

    Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.

  3. 3

    Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

Servering

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar