Blomkålspizza med gruyèreost

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig vit pizza med blomkål och gruyere. Otroligt god och enkel hemgjord pizza som också passar bra att servera i små bitar som tilltugg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
  • Ljus pizzasås:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 150 g gruyèreost, riven
  • 500 g blomkål
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
  3. Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

Servering

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Blomkålspizza med gruyèreost
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 förpackning pizzadeg à ca 400 g (alternativt hemgjord)
  • Ljus pizzasås:
  • 2 gula lökar, hackade
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl vitt vin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Topping:
  • 150 g gruyèreost, riven
  • 500 g blomkål
  • grovmalen svartpeppar

Blomkålspizza med gruyèreost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Frasig vit pizza med blomkål och gruyere. Otroligt god och enkel hemgjord pizza som också passar bra att servera i små bitar som tilltugg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
1 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen till en pizza på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Stek lök och vitlök i olja i en kastrull ca 2 min utan att det tar färg. Tillsätt vin, salt och peppar och låt koka på hög värme ca 5 min tills löken är mjuk. Mixa blandningen med stavmixer till en slät puré.
  3. Skär blomkålen i tunna skivor, gärna med mandolin. Bred ut såsen på degen och lägg på blomkålen. Strö över osten och krydda med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen 10–15 min.

Servering

Värm olja i en liten stekpanna och fritera salviablad hastigt. Toppa pizzan med bladen. Servera gärna med sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!