Pizza med bresaola och kronärtskocka
  • Tid 30 min + 30 minuter jästid
  • Ugn 250º

Pizza med bresaola och kronärtskocka

3.89 (18 betyg)

Gör din egen pizza och toppa den med kronärtskockor och bresaola.

  • Tillagningstid 30 min + 30 minuter jästid
  • Ingredienser 22
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 dl hackad färsk timjan eller 1 msk torkad
  • 2 burkar avrunna delade kronärtskockshjärtan à 390 g
  • 300 g riven ost
  • 100 g bresaola
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
Deg:
  • 15 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten (ca 37º)
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk salt
  • 10 dl vetemjöl (ca 750 g)
Het tomatsås:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 500 g krossade tomater
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda olivolja, citronskal och -saft samt timjan. Lägg i kronärtskockshjärtana och låt marinera minst 10 minuter.

Deg

  1. 1

    Rör ut jäst och vatten i en bunke. Tillsätt olja, salt och mjöl. Arbeta ihop den till en smidig deg, Jäs under bakduk cirka 30 minuter. och dela den i fyra delar. Kavla ut delarna på bakplåtspapper och fördela först tomatsås och sedan ost på rundlarna.

Het tomatsås

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna eller kastrull. Bryn lök och kryddor 3 minuter, tillsätt tomaterna och koka minst 10 minuter. Rör om då och då.

  2. 2

    Grädda 2 (eller 1) i taget cirka 8 minuter. Lägg på bresaola och avrunna kronärtskockshjärtan vid servering och eventuellt lite timjan från marinaden.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • pirkko jacobsson

    Jättegos pizza goda smaker.

  • Sofia

    Mycket gott med kronärtskocka på pizzan!!