Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra
  • Tid 1 tim
  • Ugn 175º

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

3.35 (20 betyg)

Perfekt att att steka och marinera i förväg när du ska ha många gäster.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
Marinad:
  • 2 dl oliver
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl hackad färsk oregano
  • 2 skivade vitlöksklyftor
Kronärstkocksröra:
  • 390 g kronärtskockshjärtan, på burk
  • 200 g naturell färskost
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 1 dl hackad färsk basilika
  • salt
  • svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rubba köttet med svartpeppar. Stick i en stektermometer och stek köttet mitt i ugnen till en innertemperatur på 68°, ca 30 min.

  2. 2

    Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse och häll i marinaden. Pressa ur luften och knyt ihop påsen. Låt marinera i kylskåpet ca 30 min, gärna längre.

  3. 3

    Hacka väl avrunna kronärtskockshjärtan grovt och blanda med färskost, citronskal (endast det gula) och basilika. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Skär köttet tunt innan servering och servera med kronärtskocksröran.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med tzatziki istället för kronärstkocksröra.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

12 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Agneta

    Karin Lindgren du skriver ingefära o vitlök! Är det ett annat recept?

  • Coop webbredaktör

    Till Kristina: Ja, oliverna ska vara hela. Lycka till!

  • Kristina

    Ska Oliverna till marinaden vara hela?

  • Jens

    175 grader såg jag nu :)

Visa fler