Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad
  • Tid 90 min

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

4 (18 betyg)

Smakrika och saftiga revbensspjäll får du om du kokar dem i buljong innan du grillar dem.

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 21

Ingredienser

4 portioner
  • 2 kg tunna revbensspjäll
Buljong:
  • 4 liten vatten så att det täcker
  • 2 tärningar köttbuljong eller hönsbuljong
  • 1 klyftad gul lök
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 msk soja
Glasering:
  • 1 dl honung
  • 2 msk soja
  • 2 msk hackad färsk salvia
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
Dressing:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Kålsallad:
  • 300 g strimlad vitkål
  • 2 päron i stavar
  • 1.5 dl hackade valnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ihop ingredienserna till buljongen och lägg i köttet.

  2. 2

    Låt köttet puttra cirka 1 timme. Häll bort buljongen och skär eventuellt bort lite av köttets fettkappa på ovansidan. Dela spjällen, skär mellan benen genom brosket.

  3. 3

    Blanda ingredienserna till glaseringen. Pensla spjällen rikligt. Grilla köttet hastigt, cirka 2–3 minuter på varje sida.

  4. 4

    Rör ihop dressingen, blanda den med ingredienserna till kålsalladen.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar