
Grahamspaj med spenat och dill
Betyg (1-5):
Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 dl vetemjöl
- 85 g smör
- 1 citron, finrivet skal
- 0.5 msk kallt vatten
- 0.5 tsk salt
- Fyllning:
- 0.5 finhackad gul lök
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 200 g babyspenat
- 2 msk olivolja
- 1 dl finhackad dill
- 0.5 tsk svartpeppar
- 130 g fintärnad lagrad ost
- 0.5 dl pumpakärnor
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
- Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
- Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.
Till servering
- Servera med t ex kallrökt lax och citron.
Grahamspaj med spenat och dill
Betyg (1-5):
Goda små portionspajer med smak av dill, vitlök och ost.
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ihop grahamsmjöl, vetemjöl och salt och nyp ihop med smör till en deg. Tillsätt citronskal och vatten. Tryck ut i ca 4 ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna 10 min i frysen. Nagga bottnarna och förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.
- Stek lök, vitlök och spenat mjukt i olja. Vänd ner dill och smaka av med salt och peppar.
- Fördela spenatröran i formarna och toppa med ost och pumpakärnor. Grädda i ugnen tills osten smält, ca 5 min.
Till servering
- Servera med t ex kallrökt lax och citron.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!