Mynta- och balsamicotomater

Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)
Mynta- och balsamicotomater
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Helstekt rostbiff med couscoussallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Primörpaj

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Broccolibollar med rostade rotfrukter och sweet chiliyoghurt

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Caesarsallad med grillad kyckling

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tortillapizza med rostad majs- och gurksallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tempurafriterade grönsaker med dippsås

Betyg
Betyg
(4)