Mynta- och balsamicotomater

Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mynta- och balsamicotomater
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 6 tomater
  • 1 dl plockad färsk mynta
  • 1.5 strimlad röda lökar
  • 2 vårlökar, delade på längden
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Mynta- och balsamicotomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.

Servering

Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.

Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!