
Mynta- och balsamicotomater
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 6 tomater
- 1 dl plockad färsk mynta
- 1.5 strimlad röda lökar
- 2 vårlökar, delade på längden
- 1 dl balsamvinäger
- 1.5 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
- 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här
- Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.
Servering
Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.
Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.
Mynta- och balsamicotomater
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:100º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Gör ett kryss i tomaterna och ställ dem trångt i en ungsform. Stoppa ner rikligt med mynta i kryssen. Lägg alla lökar runt om. Häll på balsamvinäger och ringla över olja. Strö över salt och peppar och baka av i mitten av ugnen ca 1 timme.
Servering
Servera gärna till ett gäng grillade kycklinglår och nykokt couscous.
Tips

Byt ev ut till fräscha myntablad vid servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!