
Chili- och paprikapotatis
Betyg (1-5):
Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
- 1 kg delikatesspotatis
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Paprika- och chilisås
- 2 röda chili, delade och urkärnade
- 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
- 3 msk olivolja
- 2 msk pressad citronsaft
- 1 st vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk spiskummin
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
- Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
- Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
- Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.
Chili- och paprikapotatis
Betyg (1-5):
Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.
Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
- Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).
- Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).
- Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.
- Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!