Chili- och paprikapotatis
  • Tid 30 min
  • Ugn 225º

Chili- och paprikapotatis

0 (0 betyg)

Såsen runt den rostade potatisen är en ”mojo rojo” med paprika, vitlök och hetta.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Paprika- och chilisås
  • 2 röda chili, delade och urkärnade
  • 1 st stor röd paprika, delad och urkärnad
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 220°. Skrubba potatisen och dela om de är stora. Lägg på en ugnsplåt och vänd runt i olja och salt. Rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.

  2. 2

    Lägg paprika och chili på galler med snittytan ner. Rosta högst upp i ugnen ovanför potatisen de sista 10 min. Skalet ska bli lätt svart (ta ev bort chilin tidigare).

  3. 3

    Dra loss skalet så gott det går på paprikan och chilin (skala under kallt vatten om det är hett).

  4. 4

    Mixa eller finhacka paprika och chili. Blanda med olja, citron, vitlök och spiskummin. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Ringla paprikasåsen över den varma, rostade potatisen och servera direkt.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar