Caesarsallad med grillade kungsräkor
  • Tid 25 min + tid att marinera

Caesarsallad med grillade kungsräkor

5 (1 betyg)

Laga en god caesarsallad med de klassiska ingredienserna och den magiska såsen. Men lägg till något nytt den här gången - grillade kungsräkor!

  • Tillagningstid 25 min + tid att marinera
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 300 g kungsräkor med skal
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 dl finhackad persilja
  • salt
  • citron, i klyftor
Sallad:
  • 2 skivor lantbröd
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 romansalladshuvud
  • 0.5 rödlök, i ringar
  • parmesan, hyvlad
Ceasardressing:
  • 1 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer, finhackade
  • 2 dl finriven parmesan
  • salt och svartpeppar
  • vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tina räkorna om de är frysta och låt rinna av på hushållspapper. Blanda olja, vitlök och persilja till en marinad. Vänd runt räkorna i marinaden och låt stå i kylen minst 1 tim men, gärna längre.

Dressing:

  1. 1

    Vispa ihop äggulor med vinäger och senap. Häll i oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills det blir en majonnäs. Riv ner vitlöken och tillsätt sardeller och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Späd ev med vatten till önskad konsistens.

  2. 2

    Pensla bröden med oljan och grilla dem till fin yta och krispighet. Grilla räkorna 2-3 min per sida.

  3. 3

    Riv salladsbladen i mindre bitar och fördela på ett fat. Ringla över dressingen. Bryt brödet i bitar och lägg på salladen. Toppa med lök och hyvlad parmesan. Servera med de grillade räkorna och citron.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar