Fisktacos
Fisktacos
  • Tid 30 min

Fisktacos

3.62 (16 betyg)

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar älska det! Recept av: Gustav Trägårdh och foto: Åsa Dahlgren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko ströbröd
  • 2 dl riven lagrad ost
  • neutral olja till stekning
Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • 0.5 vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • 0.5 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 2 tsk chipotlepasta
Guacamole
  • 2 avokador
  • 0.5 lime, pressad saft
  • 0.5 röd chili, finhackad
Till servering
  • 200 g mini tortilla (en förpackning)
  • 3 dl majs
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt.

Guacamole:

  1. 1

    Mosa avokadorna med gaffel och vänd runt med lime och chili. Smaka av med salt.

  2. 2

    Skär fisken i ca 12 bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost.

  3. 3

    Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till fin yta runt om. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. 4

    Servera fisken med pico de gallo, guacamole och klassiska tillbehör som tortillabröd, majs, koriander, lime och gräddfil.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jonatan

    Mycket god. Hade nuggets storlek på fiskbitarna. Använde ströbröd istället för panko. Gott med mango sås till också. Tog dock närmare 75 minuter att tillaga.