Pepparkakor
  • Tid 90 min + 1 dygn i kyl
  • Ugn 225º

Pepparkakor

5 (1 betyg)

Nybakta pepparkakor är bästa juldoften! De här är extra goda och lätta att göra.

  • Tillagningstid 90 min + 1 dygn i kyl
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

120 stycken
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2.5 dl strösocker
  • 0.5 dl mörk eller ljus sirap
  • 1.5 msk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1 dl vatten
  • 7.5 dl vetemjöl
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rör smör, socker och sirap smidigt, t ex med elvispens degkrokar. Rör ner kryddor och bikarbonat i smöret. Tillsätt vatten och allt mjöl och arbeta ihop till en deg.

  2. 2

    Låt degen ligga insvept i plastfolie i kylen minst 1 dygn. Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bit deg i taget och arbeta den smidig.

  3. 3

    Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord, pensla med äggvita och strö över flagad mandel.

  4. 4

    Skär i rektanglar och lägg ut på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5–6 min. Eller ta ut kakor med mått som vanligt. Grädda mitt i ugnen 4–5 min.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar