Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Underbart god och saftig morotskaka som görs i långpanna och toppas med en krämig glasyr.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
24 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 4 dl neutral olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • apelsinskal, till garnering
  • Glasyr
  • 300 g cream cheese
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Klä en plåt med kanter, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft. Rör ner morötter och olja i äggvispet.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt och rör ner. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glasyren med elvisp och bred ut på kakan. Garnera ev med apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea

2021-11-02

Bästa receptet på morotskaka! Frostingen är så god!

Liknande recept

Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kalastårta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsrulltårta

Betyg
Betyg
(5)
Morotskaka i långpanna
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 6 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl finrivna morötter
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 4 dl neutral olja
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 1 msk malen kardemumma
  • 1 tsk salt
  • apelsinskal, till garnering
  • Glasyr
  • 300 g cream cheese
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Morotskaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Underbart god och saftig morotskaka som görs i långpanna och toppas med en krämig glasyr.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:175º
24 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klä en plåt med kanter, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda morötter och citronsaft. Rör ner morötter och olja i äggvispet.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och salt och rör ner. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.
  4. Vispa ihop ingredienserna till glasyren med elvisp och bred ut på kakan. Garnera ev med apelsinskal.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linnea

2021-11-02

Bästa receptet på morotskaka! Frostingen är så god!

Liknande recept

Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kalastårta

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Morotsrulltårta

Betyg
Betyg
(5)