Chokladkaka i långpanna

Chokladkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mintchoklad, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladkaka i långpanna
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 200 g mörk choklad, gärna mintsmak
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl kakao
  • 0.5 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 400 g after eight (25 after eight-bitar)
  • 1 krm salt
  • Till servering
  • 2 dl vispgrädde

Chokladkaka i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Krämig chokladkaka bakad i långpanna som toppas med mintchoklad, perfekt när många fikagäster väntas. God att servera med lättvispad grädde.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
12 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen varsamt i vattenbad/mikro. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt kakao, sirap och salt.
  2. Vispa i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och smält choklad. Lägg ett bakplåtspapper i en form med måtten 20 x 20 cm.
  3. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 17–20 min. Låt svalna något och lägg på after eightbitarna så att de täcker kakan. Servera rumsvarm med lättvispad grädde.

Tips

Använd ev en brännare för att smälta after eightchokladen ovanifrån.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!