
Apelsinchokladtryffel
Betyg (1-5):
Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
- 1 dl vispgrädde
- 150 g mörk choklad (70 %), hackad
- 0.5 apelsin, finrivet skal
- 200 g mandelmassa
- 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao
Gör så här
- Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
- Sätt ugnen på 200°.
- Rulla mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
- Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.
Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!
Apelsinchokladtryffel
Betyg (1-5):
Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.
Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
Gör så här
- Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
- Sätt ugnen på 200°.
- Rulla mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
- Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.
Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-20
Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)
2019-12-16
Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2019-12-20
Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)
Malin
2019-12-16
Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.