Apelsinchokladtryffel

Apelsinchokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Rulla mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.

Apelsinchokladtryffel
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad (70 %), hackad
  • 0.5 apelsin, finrivet skal
  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smält mörk choklad eller 3 msk kakao

Apelsinchokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Smakrika små tryfflar med apelsin och mörk choklad på en biskvibotten av mandelmassa. Ett juligt recept av Lotta Lundgren.

Tillagningstid: 45 min + 30 min i kyl
Ugnstemperatur:200º
30 stycken

Gör så här

  1. Koka upp grädden och ta från värmen. Smält ner chokladen i grädden och tillsätt apelsinskalet (endast det orangea). Kyl smeten.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Rulla mandelmassan till en lång rulle, ca 2 ½ cm i diameter. Skiva i ca 3 mm tunna slantar och jämna till så att de får rund form. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min eller tills mandelmassan har fått lite färg och rest sig. Låt kallna på plåten.
  4. Bred chokladtryffeln lite toppigt på undersidan av biskvierna. Låt stå i kylen 30 min. Doppa i smält choklad eller kakao.

Tips

Går bra att förbereda och förvara i kylen två-tre dagar innan servering!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-20

Hej Malin! Det ska vara 150 g. Lycka till :)

Malin

2019-12-16

Ser supersmarrigt ut! Vill gärna testa men hur mycket choklad ska det vara till tryffeln? I receptet står endast den mängd som ska vara till doppning/garnering.