Morotskaka i muffinsformar

Morotskaka i muffinsformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Morotskaka som cupcakes! Recept på saftig och god morotskaka som toppas med en sötsyrlig frosting. Vilket lyxigt fika!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morot
  • 1.5 dl neutral olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frosting
  • 200 g naturell färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner morötter och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela i 15 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Använd en provsticka för att se om muffinsarna är klara.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsarna när de kallnat.

Tips

Garnera gärna med apelsinzest.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Carolina. Ja, i frostingen är det bara citronens finrivna skal som ska i.

Carolina

2020-04-27

Är det bara skalet från citronen som ska i?

Checkbox Coop

2020-03-30

Hej Åsa! Ja, det går bra att låta dessa muffins stå i rumstemperatur 8 timmar. Mvh Maja (redaktör)

Petra

2020-03-30

Varför ska det vara olja och inte smör. Någon speciell anledning?

Åsa

2020-03-29

Klarar dessa muffins att stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar?

Checkbox Coop

2020-03-09

Hej Linda. Det ska vara 175 grader på ugnen. Det står längst upp under "Ugnstemperatur". Mvh Maja /redaktör)

Linda

2020-03-08

Står inga grader på ugnen

Morotskaka i muffinsformar
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl finrivna morot
  • 1.5 dl neutral olja
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frosting
  • 200 g naturell färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • 1 tsk vaniljsocker

Morotskaka i muffinsformar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Morotskaka som cupcakes! Recept på saftig och god morotskaka som toppas med en sötsyrlig frosting. Vilket lyxigt fika!

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:175º
15 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner morötter och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Fördela i 15 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Använd en provsticka för att se om muffinsarna är klara.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsarna när de kallnat.

Tips

Garnera gärna med apelsinzest.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-04-28

Hej Carolina. Ja, i frostingen är det bara citronens finrivna skal som ska i.

Carolina

2020-04-27

Är det bara skalet från citronen som ska i?

Checkbox Coop

2020-03-30

Hej Åsa! Ja, det går bra att låta dessa muffins stå i rumstemperatur 8 timmar. Mvh Maja (redaktör)

Petra

2020-03-30

Varför ska det vara olja och inte smör. Någon speciell anledning?

Åsa

2020-03-29

Klarar dessa muffins att stå i rumstemperatur i cirka 8 timmar?

Checkbox Coop

2020-03-09

Hej Linda. Det ska vara 175 grader på ugnen. Det står längst upp under "Ugnstemperatur". Mvh Maja /redaktör)

Linda

2020-03-08

Står inga grader på ugnen