
Morotsscones med färskost och marmelad
Betyg (1-5):
Goda små muffins med morötter och mandel.
Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl rågsikt
- 2 tsk bakpulver
- 50 g rumstempererat smör
- 2 dl mjölk
- 4 dl grovrivna morötter
- 100 g grovhackad mandel
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- naturell färskost
- marmelad, gärna morotsmarmelad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
- Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.
- Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.
Till servering
- Servera sconesen med färskost och morotsmarmelad.
Morotsscones med färskost och marmelad
Betyg (1-5):
Goda små muffins med morötter och mandel.
Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.
- Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.
- Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.
Till servering
- Servera sconesen med färskost och morotsmarmelad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-03-19
Sååå goda!!!
2014-04-22
Min och min sambos favoritfrukost
2014-04-02
Supergoda,
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Cicci
2015-03-19
Sååå goda!!!
Elinor Jansson
2014-04-22
Min och min sambos favoritfrukost
Sara
2014-04-02
Supergoda,