Morotsscones med färskost och marmelad
  • Tid 15 min
  • Ugn 225º

Morotsscones med färskost och marmelad

4 (11 betyg)

Goda små muffins med morötter och mandel.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

8 stycken
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 50 g rumstempererat smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl grovrivna morötter
  • 100 g grovhackad mandel
Till servering:
  • naturell färskost
  • marmelad, gärna morotsmarmelad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Blanda mjöl, rågsikt, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i blandningen.

  3. 3

    Tillsätt mjölk, morötter och mandel och rör till en kladdig deg.

  4. 4

    Klicka ut 8 scones på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10–12 min, till fin färg.

Till servering

  1. 1

    Servera sconesen med färskost och morotsmarmelad.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cicci

    Sååå goda!!!

  • Elinor Jansson

    Min och min sambos favoritfrukost

  • Sara

    Supergoda,