Paella
  • Tid 1 tim

Paella

3.55 (11 betyg)

Låt spaniens svar på en fulländad söndagsmiddag föreviga din bjudning med ett glas rosé.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg kyckling eller kycklingdelar (bröst, ben eller lår)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt (efter smak)
  • 1 krm peppar (efter smak)
  • 1 paket saffran
  • 3 dl långkornigt eller rundkornigt ris
  • 1 lagerblad
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 200 g räkor med skal
  • 1 paprika, röd eller grön
  • 600 g färska/frysta blåmusslor
Garnering:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 citron, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela hel kyckling i bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull eller traktörpanna. Fräs löken, lägg i kycklingbitarna och bryn dem runt om i ca 10 min. Salta och peppra.

  2. 2

    Lägg i saffran och ris och fräs 1 min. Tillsätt lagerbladet, 3 dl vatten och buljongtärningen. Låt vattnet koka upp och häll i resten av vattnet. Låt alltsammans koka på svag värme under lock ca 20 min.

  3. 3

    Testa om kycklingen är klar genom att sticka in en provsticka vid lårbenet eller den tjockaste delen. Om saften som rinner ut är genomskinlig är kycklingen färdig, om den är rosa eller röd behöver den koka längre. Ev behövs mer vatten för att riset inte ska koka torrt.

  4. 4

    Skala räkorna. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor och lägg ner i paellan. Koka de färska musslorna separat eller skölj och skrapa dem noggrant (släng dem som inte stänger sig när de knackas mot diskbänken) och lägg dem i paellan de sista 5 min, med lock på. När musslorna öppnat sig är de färdiga. Släng ev musslor som inte har öppnat sig. Vänd ner räkor och ev musslor. Smaka av med salt och peppar.

  5. 5

    Garnera med hackad persilja och citronklyftor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar