Paella i muurikka

Paella i muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

En saffransdoftande paella med kycklingklubbor, räkor och suger snaps.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • 1 liter + 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 g blåmusslor med skal
  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingben (ca 500 g)
  • salt och peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 0.5 g saffran
  • 1 strimlad paprika
  • 300 g räkor med skal
  • 150 g sugar snaps

Gör så här

  1. Blanda vatten och fond i en tillbringare. Skölj musslorna. Släng öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
  2. Hetta upp oljan i muurikkan. Stek kycklingbenen runt om cirka 5 minuter, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök, fräs någon minut. Tillsätt ris och saffran, rör om. Häll på buljong så det täcker riset. Fortsätt sen att fylla på med buljong, lite i taget. När riset är nästan klart, tillsätt paprikan och rör om.
  3. Lägg i musslorna och häll på 3 deciliter buljong. Rör försiktigt om tills musslorna öppnat sig, det tar några minuter. Släng de som inte öppnat sig.
  4. Smaka av med salt och peppar och vänd ner räkor och sugarsnaps. Det kan behövas mer eller mindre buljong.

Tips

Paellan kan även göras på spisen i djup stekeller wokpanna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Paella i muurikka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter + 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 g blåmusslor med skal
  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingben (ca 500 g)
  • salt och peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 0.5 g saffran
  • 1 strimlad paprika
  • 300 g räkor med skal
  • 150 g sugar snaps

Paella i muurikka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

En saffransdoftande paella med kycklingklubbor, räkor och suger snaps.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vatten och fond i en tillbringare. Skölj musslorna. Släng öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
  2. Hetta upp oljan i muurikkan. Stek kycklingbenen runt om cirka 5 minuter, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök, fräs någon minut. Tillsätt ris och saffran, rör om. Häll på buljong så det täcker riset. Fortsätt sen att fylla på med buljong, lite i taget. När riset är nästan klart, tillsätt paprikan och rör om.
  3. Lägg i musslorna och häll på 3 deciliter buljong. Rör försiktigt om tills musslorna öppnat sig, det tar några minuter. Släng de som inte öppnat sig.
  4. Smaka av med salt och peppar och vänd ner räkor och sugarsnaps. Det kan behövas mer eller mindre buljong.

Tips

Paellan kan även göras på spisen i djup stekeller wokpanna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!