Paella i muurikka
  • Tid 40 min

Paella i muurikka

2.96 (45 betyg)

En saffransdoftande paella med kycklingklubbor, räkor och suger snaps.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 liter + 3 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 500 g blåmusslor med skal
  • 3 msk olivolja
  • 4 kycklingben (ca 500 g)
  • salt och peppar
  • 1 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 3 dl rundkornigt ris
  • 0.5 g saffran
  • 1 strimlad paprika
  • 300 g räkor med skal
  • 150 g sugar snaps
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vatten och fond i en tillbringare. Skölj musslorna. Släng öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.

  2. 2

    Hetta upp oljan i muurikkan. Stek kycklingbenen runt om cirka 5 minuter, salta och peppra. Tillsätt lök och vitlök, fräs någon minut. Tillsätt ris och saffran, rör om. Häll på buljong så det täcker riset. Fortsätt sen att fylla på med buljong, lite i taget. När riset är nästan klart, tillsätt paprikan och rör om.

  3. 3

    Lägg i musslorna och häll på 3 deciliter buljong. Rör försiktigt om tills musslorna öppnat sig, det tar några minuter. Släng de som inte öppnat sig.

  4. 4

    Smaka av med salt och peppar och vänd ner räkor och sugarsnaps. Det kan behövas mer eller mindre buljong.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Paellan kan även göras på spisen i djup stekeller wokpanna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar