Pasta med heta räkor
  • Tid 20 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Pasta med heta räkor

3.71 (112 betyg)

Krämig pasta med chili, tomat och härliga räkor.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 14
  • Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g pasta
  • 200 g broccoli
  • 2 msk olivolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tunt skivad röd chilifrukt
  • 1 msk socker eller honung
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 340 g frysta räkor, tinade och skalade
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ånga broccolin i ett durkslag över pastavattnet med lock på de sista 5 minuterna.

  2. 2

    Hetta upp olja i en kastrull eller traktörpanna och bryn lök, vitlök, tomatpuré, chili, honung och oregano 3-4 minuter. Slå på grädde och vatten. Salta och peppra. Koka cirka 10 minuter, lägg i räkorna och rör runt.

  3. 3

    Fördela pastan i tallrikarna och toppa med såsen och servera med broccolin.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Pasta al dente, häll av pastan någon minut för tidigt, skölj snabbt i svalt vatten och tillbaka ner i kastrullen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

20 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Elin

    Jättegod! Tog torrt vitt vin istället för vatten, färsk dill och parmesan också. Mums

  • Karolina

    Mycket gott. Och enkelt. Båda barnen, 14 och 11 tyckte att det var väldigt gott. -riktig restaurangmat sa sonen. Rekommenderas! Jag tog inget vatten utan bara grädde och två piri piri. Hade ingen tomatpuré men tog chilisås och det funkade bra.

  • johan@xltrade.se

    Gott räkrecept

  • Tomas

    Jättegott! Lade till lite cayennepeppar så det blev lite mer spice!

Visa fler