Skaldjurspaella
  • Tid 1 tim

Skaldjurspaella

3.38 (8 betyg)

Låt middagskreativiteten flöda och festa loss på en kryddig spansk risrätt smaksatt med paprika och saffran.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 5 finhackade vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja till stekning
  • 12 räkor med skal
  • 250 g små bläckfiskar eller bläckfiskringar
  • 5 dl långkornigt ris
  • 400 g hela tomater på burk eller tärnade färska
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller fond
  • 1 g saffran
  • 200 g kokta blåmusslor med skal
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs vitlöken i lite av oljan. Lägg i och stek hastigt räkorna med skalet på. Ta upp dem på fat. Häll resten av oljan i grytan och fräs bläckfisken.

  2. 2

    Blanda i riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt tomater i bitar, buljong och saffran. Koka upp och låt det hela sjuda ca 20 minuter.

  3. 3

    Blanda ner räkor och musslor i riset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Låt gärna paellan dra en stund innan den serveras.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Både bläckfisk och musslor finns att köpa frysta. Bläckfisken kan fräsas halvtinad, men musslorna bör vara helt tinade. Istället för bläckfisk kan du öka mängden räkor.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Alireza Haghighi

    Kolla det här.

  • Christofer

    Saknar lite finhackad röd chili, lite gul lök samt vitt vin / jerez Tio Pepe som ska koka med.

  • mikaela

    muuummmsss!!!