
Skaldjurspaella
Låt middagskreativiteten flöda och festa loss på en kryddig spansk risrätt smaksatt med paprika och saffran.
- 5 finhackade vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja till stekning
- 12 räkor med skal
- 250 g små bläckfiskar eller bläckfiskringar
- 5 dl långkornigt ris
- 400 g hela tomater på burk eller tärnade färska
- 1 liter fiskbuljong av tärning eller fond
- 1 g saffran
- 200 g kokta blåmusslor med skal
- 0.5 tsk peppar
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Fräs vitlöken i lite av oljan. Lägg i och stek hastigt räkorna med skalet på. Ta upp dem på fat. Häll resten av oljan i grytan och fräs bläckfisken.
- Blanda i riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt tomater i bitar, buljong och saffran. Koka upp och låt det hela sjuda ca 20 minuter.
- Blanda ner räkor och musslor i riset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Låt gärna paellan dra en stund innan den serveras.
Tips

Både bläckfisk och musslor finns att köpa frysta. Bläckfisken kan fräsas halvtinad, men musslorna bör vara helt tinade. Istället för bläckfisk kan du öka mängden räkor.
Skaldjurspaella
Låt middagskreativiteten flöda och festa loss på en kryddig spansk risrätt smaksatt med paprika och saffran.
Gör så här
- Fräs vitlöken i lite av oljan. Lägg i och stek hastigt räkorna med skalet på. Ta upp dem på fat. Häll resten av oljan i grytan och fräs bläckfisken.
- Blanda i riset och låt det fräsa med under omrörning. Tillsätt tomater i bitar, buljong och saffran. Koka upp och låt det hela sjuda ca 20 minuter.
- Blanda ner räkor och musslor i riset, hetta upp och smaka av med lite salt och peppar. Låt gärna paellan dra en stund innan den serveras.
Tips

Både bläckfisk och musslor finns att köpa frysta. Bläckfisken kan fräsas halvtinad, men musslorna bör vara helt tinade. Istället för bläckfisk kan du öka mängden räkor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2013-10-02
Kolla det här.
2013-08-17
Saknar lite finhackad röd chili, lite gul lök samt vitt vin / jerez Tio Pepe som ska koka med.
2012-11-20
muuummmsss!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Alireza Haghighi
2013-10-02
Kolla det här.
Christofer
2013-08-17
Saknar lite finhackad röd chili, lite gul lök samt vitt vin / jerez Tio Pepe som ska koka med.
mikaela
2012-11-20
muuummmsss!!!