Fisk- och räkspett med sötpotatis
Fisk- och räkspett med sötpotatis
  • Tid 1 tim

Fisk- och räkspett med sötpotatis

3.75 (8 betyg)

Marinerade grillspett i smakrik marinad med lime, dijon och kajenn.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fiskfilé t.ex. lax, torsk
  • 300 g skalade räkor eller kräftstjärtar
Marinad/dressing:
  • 2 msk olja
  • 1 stor lime, pressad saft
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 2 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk färsk plockad koriander
Sötpotatis:
  • 750 g skivad sötpotatis
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g grönsallad
  • 1 dl crème fraiche saffran & tomat
  • 2 lime i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Välj en eller två sorters fiskar. Skär dem i långa bitar, 3-4 cm breda. Lägg dem och skaldjuren i en skål. Vispa ihop dressingen och häll den över. Låt marinera ca 15 minuter i rumstemperatur eller ca 1 timme i kylen.Varva sedan fisk och skaldjur på blötlagda)grillpinnar. (Trä upp på dubbla spett så snurrar inte fisken runt.) Pensla potatisskivorna (behöver inte skalas) med olja och strö på lite salt.

  2. 2

    Lägg fiskspett och sötpotatis på grillen. Olja grillgallret så fastnar inte fisken. Grilla på båda sidor tills fisken är genomstekt och potatisen mjuk, 6-8 minuter.

Servering

Servera spett och potatis med grönsallad, en klick smaksatt crème fraiche och lime.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
De färska korianderbladen går bra att byta ut till torkad, 1 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad. Ett grönt tips är att ersätta fisk och skaldjur med quornfiléer delade på längden.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar