Snabb paella
  • Tid 25 min

Snabb paella

1 (1 betyg)

En spansk klassiker på 25 minuter! Är ni sugna på paella så behöver det varken ta lång tid eller vara svårt.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklingfilé, i bitat
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 paket saffran (1 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc. kycklingfond
  • 1 liter kokt ris, gärna avorioris (ca 3 dl okokt)
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl skalade räkor, ca 150 g
  • 500 g kokta blåmusslor med skal
  • 2 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek kyckling, lök, paprika, tomatpuré, vitlök och saffran i oljan ca 5 min. Tillsätt vatten, fond och kokt ris. Vänd runt så att allt blir varmt och kycklingen är genomstekt. Salta och peppra.

  2. 2

    Tillsätt räkor och musslor och strö över persilja vid servering.

Servering

Passar perfekt att göra på en muurikka på grillen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Koka riset dagen innan så går det snabbt att laga paella.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Kristina: Hej! Vad tråkigt att det inte gick bra. Det krävs en stor stekpanna och hög värme. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

  • Kristina

    Receptet går ju inte att följa. Stekte kycklingen och tillbehören i fem minuter men inte gick det att få kycklingen varm nog när allt kokade ihop sedan. Definitivt inte på under de 25 minuter tillagningen ska ta åtminstone. Fick avsluta med att micra innan jag lade i räkorna och musslorna. Blev gott när allt var klart i alla fall.