Spett med bläckfisk och räkor
  • Tid 30 min
  • Ugn 250º

Spett med bläckfisk och räkor

4 (2 betyg)

Trä fisk och skaldjur på en pinne och gör dem redo för grillen, där tar de smak av bacon och paprika. Servera sedan med en het piri piri-olja.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 paprikor
  • 500 g rensad bläckfisk
  • 300 g räkor
  • 140 g bacon
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 2 tsk valnöts- eller olivolja
  • 2 piri piri
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Rosta paprikorna i ugn (250°) eller över grillen så att skalet blir fläckvis svart och går lätt att lossa. Skala paprikorna och skär dem i bitar.

  2. 2

    Skär bläckfisken i stora bitar. Rensa räkorna om de har skalet kvar. Dela baconskivorna i bitar.

  3. 3

    Trä upp bläckfisk, dubbelvik-ta baconbitar, räkor och paprika tätt på grillspett.

  4. 4

    Krydda spetten med salt, peppar och saften av en citron. Grilla spetten försiktigt. Värm olja tillsammans med finhackad piripiri.

  5. 5

    Dra ur spetten och lägg upp på stora fat eller varma tallrikar. Stänk över lite varm piripiri-olja och servera med ris eller potatis och en färggrann sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar