Grillspett med fisk och räkor

Grillspett med fisk och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Grillspett med lax, torsk eller sej och räkor i god marinad med koriander, fänkålsfrö och sweet chili. Servera fiskspetten med limeklyftor och sallad.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner
  • 12 träspett
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 300 g torskrygg eller sejrygg
  • 12 räkor
  • 2 lime
  • Marinad:
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, riven saft
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt ett par timmar. Blanda all ingredienser till marinaden.
  2. Skär fisken i ca 4 cm stora kuber. Skär limefrukterna i ca 1 cm skivor och dela i halvmånar. Varva lax, torsk eller sej, räkor och limeskivor på spetten, pensla med marinad och låt spetten ligga och dra någon timme innan det är dags att grilla.
  3. Grilla spetten 6-8 minuter. Vänd bara en gång under tiden och inte för tidigt. Fisken håller då ihop bättre och det går lättare att vända spetten utan att fisken fastnar på grillgallret. Pensla med marinad under grilltiden. Servera med limeklyftor och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



monica

2012-01-09

fisk

Grillspett med fisk och räkor
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 12 träspett
  • 300 g skinnfri laxfilé
  • 300 g torskrygg eller sejrygg
  • 12 räkor
  • 2 lime
  • Marinad:
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk stötta fänkålsfrö
  • 2 msk rapsolja
  • 1 lime, riven saft
  • 2 msk söt chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt

Grillspett med fisk och räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Grillspett med lax, torsk eller sej och räkor i god marinad med koriander, fänkålsfrö och sweet chili. Servera fiskspetten med limeklyftor och sallad.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Låt träspetten ligga i blöt ett par timmar. Blanda all ingredienser till marinaden.
  2. Skär fisken i ca 4 cm stora kuber. Skär limefrukterna i ca 1 cm skivor och dela i halvmånar. Varva lax, torsk eller sej, räkor och limeskivor på spetten, pensla med marinad och låt spetten ligga och dra någon timme innan det är dags att grilla.
  3. Grilla spetten 6-8 minuter. Vänd bara en gång under tiden och inte för tidigt. Fisken håller då ihop bättre och det går lättare att vända spetten utan att fisken fastnar på grillgallret. Pensla med marinad under grilltiden. Servera med limeklyftor och en sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



monica

2012-01-09

fisk