Spansk paella

Spansk paella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Paella med musslor, kyckling, räkor och saffran. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten

Gör så här

  1. Koka musslorna, sila fonden och lägg musslorna åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta.
  3. Tillsätt ca 2 dl musselfond och späd med resten av fonden och vattnet allteftersom. Sjud ca 20 min tills riset är mjukt men har tuggmotstrånd.
  4. Plocka ur hälften av musslorna ur skalen. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset.
  5. Låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyftor och en klick majonnäs eller aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Spansk paella
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
  • 0.5 tsk salt
  • Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten

Spansk paella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Paella med musslor, kyckling, räkor och saffran. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka musslorna, sila fonden och lägg musslorna åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin.
  2. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta.
  3. Tillsätt ca 2 dl musselfond och späd med resten av fonden och vattnet allteftersom. Sjud ca 20 min tills riset är mjukt men har tuggmotstrånd.
  4. Plocka ur hälften av musslorna ur skalen. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset.
  5. Låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyftor och en klick majonnäs eller aioli.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!