Spansk paella
  • Tid 45 min

Spansk paella

3.75 (4 betyg)

Paella med musslor, kyckling, räkor och saffran. Serveras med en klick aioli och ett gott bröd

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • 2 msk neutral olja
  • 0.5 g saffran
  • 3 dl avorioris
  • 0.5 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 10 cocktailtomater
  • 1 röd paprika
  • 150 g skalade räkor
  • 1 dl hackad färsk persilja
Musselfond
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka musslorna, sila fonden och lägg musslorna åt sidan. Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ev ur och finhacka chilin.

  2. 2

    Hetta upp olja i en rymlig stekpanna och stek kyckling, lök, chili, saffran och ris ca 5 min under omrörning. Salta.

  3. 3

    Tillsätt ca 2 dl musselfond och späd med resten av fonden och vattnet allteftersom. Sjud ca 20 min tills riset är mjukt men har tuggmotstrånd.

  4. 4

    Plocka ur hälften av musslorna ur skalen. Dela tomaterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Vänd ner musslor med och utan skal, tomater, paprika, räkor och persilja i riset.

  5. 5

    Låt allt bli varmt. Servera gärna med citronklyftor och en klick majonnäs eller aioli.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar