Paella med kyckling och räkor
  • Tid 40 min

Paella med kyckling och räkor

2.63 (90 betyg)

Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 3 dl avorioris eller grötris
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 kycklingklubbor (drumsticks)
  • 2 msk olivolja
  • 1 liter hönsbuljong
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 1 klyftad citron
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 400 g kronärtskockshjärtan
  • 300 g skalade räkor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.

  2. 2

    Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Rolf Gustavsson

    Brukar vara gott ...