
Paella med kyckling och räkor
Betyg (1-5):
Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 3 dl avorioris eller grötris
- 2 hackade schalottenlökar
- 1 pkt saffran, 0,5 g
- 1 tsk gurkmeja
- 8 kycklingklubbor (drumsticks)
- 2 msk olivolja
- 1 liter hönsbuljong
- 2 strimlade röda paprikor
- 1 klyftad citron
- 1 dl hackad persilja
- 2 hackade vitlöksklyftor
- 400 g kronärtskockshjärtan
- 300 g skalade räkor
Gör så här
- Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
- Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.
Paella med kyckling och räkor
Betyg (1-5):
Saffransdoftande paella med kyckling, paprika och räkor.
Tillagningstid: 40 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Bryn ris, lök, saffran, gurkmeja och kyckling i olivolja cirka 5 minuter, använd en rymlig stekpanna eller wok. Häll på 3 deciliter buljong och späd med resten, lite i taget, rör om då och då. Låt koka på svag värme under omrörning cirka 30 minuter tills riset är mjukt.
- Blanda paprika, citron, persilja, vitlök, kronärtskocka och räkor i en skål. Vänd ner blandningen i paellan precis innan servering.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Rolf Gustavsson
2012-01-02
Brukar vara gott ...