Vegetarisk paella

Vegetarisk paella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Vegetarisk paella med saffran, tomater, paprika och vego chorizo.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl basmatiris
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tomater, tärnade
  • 240 g vego chorizo
  • 1 röd paprika, strimlad
  • salt
  • 1
  • gul lök, finhackad
  • Till servering
  • persilja
  • 1 citron, i klyftor

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja i en djup stekpanna. Tillsätt saffran och ris och fortsätt fräsa under omrörning. Häll i vin och hälften av vattnet. Riv ner buljongtärningen och låt sjuda ca 10 min.
  2. Vänd ner tomaterna i riset och häll i resten av vattnet. Låt sjuda ytterligare ca 10 min, gärna under lock.
  3. Skiva upp korven och stek med paprikan i resten av oljan till fin färg. Vänd ner korv och paprika i paellan och smaka av med salt. Toppa med persilja och servera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2021-11-01

Gott absolut men behövde kryddas upp lite. Tar längre tid än 20 min att koka riset klart men samtidigt få bort allt vatten.

Vegetarisk paella
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 g saffran
  • 4 dl basmatiris
  • 2 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 tomater, tärnade
  • 240 g vego chorizo
  • 1 röd paprika, strimlad
  • salt
  • 1
  • gul lök, finhackad
  • Till servering
  • persilja
  • 1 citron, i klyftor

Vegetarisk paella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Vegetarisk paella med saffran, tomater, paprika och vego chorizo.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs lök, vitlök och chili i 1 msk olja i en djup stekpanna. Tillsätt saffran och ris och fortsätt fräsa under omrörning. Häll i vin och hälften av vattnet. Riv ner buljongtärningen och låt sjuda ca 10 min.
  2. Vänd ner tomaterna i riset och häll i resten av vattnet. Låt sjuda ytterligare ca 10 min, gärna under lock.
  3. Skiva upp korven och stek med paprikan i resten av oljan till fin färg. Vänd ner korv och paprika i paellan och smaka av med salt. Toppa med persilja och servera med citron.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jennie

2021-11-01

Gott absolut men behövde kryddas upp lite. Tar längre tid än 20 min att koka riset klart men samtidigt få bort allt vatten.