Kasslergratäng med ris

Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° .

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-24

Hej L, vi skulle föreslå stekt halloumi eller tofu. Lycka till!

L

2022-08-24

Någon som har nåt tips vad man skulle kunna ersätta kasslern med för att göra det vegetariskt?

Checkbox Coop

2022-04-01

Hej! 200 grader ska det vara :)

Josefin

2022-03-30

Ugnstemp??

Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god

Kasslergratäng med ris
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 2 dl ris
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 dl fint skuren gräslök
  • 400 g skivad kassler
  • 150 g skivad lagrad ost
  • Paprikasås:
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl köttbuljong av tärning eller fond
  • 0.25 citron, pressad saft efter smak
  • 0.5 dl mellangrädde
  • 1 krm peppar
  • 0.5 tsk salt

Kasslergratäng med ris

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Saftig gratäng med kassler och lagrad ost på en bädd av ris, toppad med paprikasås.

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° .

Koka ris

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackning. Blanda ris med persilja och gräslök och bred ut det i en lätt smord ugnssäker form. Varva kassler- och ostskivor ovanpå risbädden.

Paprikasås

  1. Smält fettet i en kastrull och rör ner paprikapulvret. Lägg i och fräs paprikastrimlor en kort stund. Rör ner vitlök och mjöl och späd med buljong, citron och grädde.
  2. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka 3-4 minuter. Häll såsen över kasslern i formen.

Grädda i ugn

  1. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-08-24

Hej L, vi skulle föreslå stekt halloumi eller tofu. Lycka till!

L

2022-08-24

Någon som har nåt tips vad man skulle kunna ersätta kasslern med för att göra det vegetariskt?

Checkbox Coop

2022-04-01

Hej! 200 grader ska det vara :)

Josefin

2022-03-30

Ugnstemp??

Karin

2019-11-16

Ugntemperatur??225grader blev ok.

Birgitta

2016-10-03

den absolut godaste gratängen

birgitta

2012-04-19

Denna rätt är himelsk god