Stroganoff med tofu
Stroganoff med tofu
  • Tid 25 min

Stroganoff med tofu

4.4 (10 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl ris
  • grönsallad
  • salt och peppar
Stroganoff:
  • 270 g tofu, gärna rökt
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 0.5 dl hackade marinerade soltorkade tomater
  • 1 dl grädde
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär tofun i stavar. Fräs lök och vitlök i smör och tomatpuré under omrörning någon minut. Häll i krossade tomater, soltorkade tomater och grädde. Låt småputtra ca 5 min. Lägg ner tofun i såsen. Smaka av med salt och peppar. Låt allt bli varmt och servera med ris och grönsallad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Hacka ner färsk chili om ni vill ha mer sting i maten.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linn

    Har ni glömt saltet i receptet eller är det underförstått? Jag använde naturell tofu, eftersom "rökt tofu" ej fanns där jag handlade.. Kanske ger den rökta tofun sälta? Jag behövde tillsätta en hel del salt innan jag gillade denna iaf :)

  • Catharina

    Ett superbra vegetariskt alternativ till den klassiska korvstroganoffen - fast mycket godare!