Pumpastroganoff

Pumpastroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(230)

Precis den rätta smaken på stroganoffen, men med pumpa.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
  2. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2022-10-19

Godaste stroganoffen jag ätit! Bonus för vego. Så god smak och lagom hetta. Tog endast matlagningsgrädde men funkade utmärkt. Åh så gott!!!

Checkbox Coop

2022-09-19

Vad roligt att höra att ni är så många som gillar vår stroganoff!

Annelie

2022-09-18

Helt fantastiskt god stroganoff. Då jag skulle bjuda på detta så serverade jag pumpan separat och hade även stekt falukorv strimlor, sedan fick matgästerna själva välja om de ville äta vegetariskt eller inte. Pumpan gick hem bäst, även hos dem som brukar rynka på näsan åt grönsaker 😋

Mikael

2021-11-18

Det borde vara olagligt att äta sådan här god mat. Riktigt smaskigt 😀

Marie-Louise

2021-02-07

En riktig favorit! Har lagat den flera gånger.

C

2020-11-02

Jättegott!! Tog timjan istället för rosmarin för mer barnvänlig smak, och havreris till.

Rebecca

2020-10-28

Ett av Coops bästa recept!

Zenita

2020-01-14

Verkligen supergott! Enkelt och snabbt att laga trots ganska många ingredienser.

Susanne

2019-11-06

Jättegod! Brukar prata om den här rätten i lunchrummet på jobbet.

Kim

2019-09-11

Jättegott. Jag la till lite rökt paprika såsen för lite mer "korvig" smak.

Harald

2019-03-11

mumsfilibabba :)

Daniel

2018-11-18

Så god!!

Sandra

2018-11-15

Så gott!

Checkbox Coop

2018-11-02

Hej Jennie! Persiljan är som garnering, men kan självklart uteslutas. Trevlig helg! Hälsar Elsa, webbredaktör

Jennie

2018-10-31

Väldigt enkelt och gott. Vet ej i vilket läge 1 dl perailja ska i? Hade inte i det.

Carina

2018-03-08

Supergod

Samielle

2017-12-19

Supergod! Bytte ut mejeriprodukterna mot havregrädde och Imat fraiche för en vegansk variant! Blev toppen!

Johanna

2017-11-19

Jättegod! Vi åt den utan ris, lite sallad till i stället. Rev parmesan över. Kommer absolut göra igen.

Cecilia

2017-09-10

Jättegod! Det gick fint att göra den vegansk med kokosmjölk, kokosgrädde och en skvätt pressad lime. Hade ingen sambal, tog lite chili istället.

Mira

2017-05-30

Fantastiskt god!!

Erika

2017-01-09

Jag lagade rätten efter att ha läst kommentarerna och blev inte besviken. Så H I M L A gott!

Josefine

2016-11-29

Så otroligt gott!

Annelie

2016-11-21

Supergott, en ny favorit!

ema

2016-11-12

Fantastiskt gott, precis Stroganoffsmak.

Johan Peter

2016-10-25

Mycket jättegott. Stroganoffassociationen fick mig att prova. Stora smaker och lagom tuff kryddning! Gjorde den med havrefraische och havregrädde.

Pumpastroganoff
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • svartpeppar
  • salt
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja

Pumpastroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(230)

Precis den rätta smaken på stroganoffen, men med pumpa.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.
  2. Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.
  4. Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2022-10-19

Godaste stroganoffen jag ätit! Bonus för vego. Så god smak och lagom hetta. Tog endast matlagningsgrädde men funkade utmärkt. Åh så gott!!!

Checkbox Coop

2022-09-19

Vad roligt att höra att ni är så många som gillar vår stroganoff!

Annelie

2022-09-18

Helt fantastiskt god stroganoff. Då jag skulle bjuda på detta så serverade jag pumpan separat och hade även stekt falukorv strimlor, sedan fick matgästerna själva välja om de ville äta vegetariskt eller inte. Pumpan gick hem bäst, även hos dem som brukar rynka på näsan åt grönsaker 😋

Mikael

2021-11-18

Det borde vara olagligt att äta sådan här god mat. Riktigt smaskigt 😀

Marie-Louise

2021-02-07

En riktig favorit! Har lagat den flera gånger.

C

2020-11-02

Jättegott!! Tog timjan istället för rosmarin för mer barnvänlig smak, och havreris till.

Rebecca

2020-10-28

Ett av Coops bästa recept!

Zenita

2020-01-14

Verkligen supergott! Enkelt och snabbt att laga trots ganska många ingredienser.

Susanne

2019-11-06

Jättegod! Brukar prata om den här rätten i lunchrummet på jobbet.

Kim

2019-09-11

Jättegott. Jag la till lite rökt paprika såsen för lite mer "korvig" smak.

Harald

2019-03-11

mumsfilibabba :)

Daniel

2018-11-18

Så god!!

Sandra

2018-11-15

Så gott!

Checkbox Coop

2018-11-02

Hej Jennie! Persiljan är som garnering, men kan självklart uteslutas. Trevlig helg! Hälsar Elsa, webbredaktör

Jennie

2018-10-31

Väldigt enkelt och gott. Vet ej i vilket läge 1 dl perailja ska i? Hade inte i det.

Carina

2018-03-08

Supergod

Samielle

2017-12-19

Supergod! Bytte ut mejeriprodukterna mot havregrädde och Imat fraiche för en vegansk variant! Blev toppen!

Johanna

2017-11-19

Jättegod! Vi åt den utan ris, lite sallad till i stället. Rev parmesan över. Kommer absolut göra igen.

Cecilia

2017-09-10

Jättegod! Det gick fint att göra den vegansk med kokosmjölk, kokosgrädde och en skvätt pressad lime. Hade ingen sambal, tog lite chili istället.

Mira

2017-05-30

Fantastiskt god!!

Erika

2017-01-09

Jag lagade rätten efter att ha läst kommentarerna och blev inte besviken. Så H I M L A gott!

Josefine

2016-11-29

Så otroligt gott!

Annelie

2016-11-21

Supergott, en ny favorit!

ema

2016-11-12

Fantastiskt gott, precis Stroganoffsmak.

Johan Peter

2016-10-25

Mycket jättegott. Stroganoffassociationen fick mig att prova. Stora smaker och lagom tuff kryddning! Gjorde den med havrefraische och havregrädde.