Pumpastroganoff
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Pumpastroganoff

4.44 (104 betyg)

Precis den rätta smaken på stroganoffen, men med pumpa.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 20
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 butternutpumpa (ca 700 g)
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 3 msk tomatpuré
  • 0.5 msk olivolja
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl färsk persilja
  • salt
  • svartpeppar
Till servering
  • 3 dl ris
  • klippt färsk persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Dela pumpan, skär bort skalet och ta bort kärnorna. Skär pumpan i ”klyftpotatisstora” bitar.

  2. 2

    Lägg pumpa, lök och tomater på en ugnsplåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin, salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Fräs vitlök och tomatpuré i olja i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde, senap och sambal oelek och smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min.

  4. 4

    Vänd ner de ugnsrostade grönsakerna i tomatsåsen. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris. Garnera ev med persilja.

Sätt ett betyg

14 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Daniel

    Så god!!

  • Sandra

    Så gott!

  • Coop webbredaktör

    Hej Jennie! Persiljan är som garnering, men kan självklart uteslutas. Trevlig helg! Hälsar Elsa, webbredaktör

  • Jennie

    Väldigt enkelt och gott. Vet ej i vilket läge 1 dl perailja ska i? Hade inte i det.

Visa fler