Lasagne med cottage cheese och spenat
  • Tid 35 min

Lasagne med cottage cheese och spenat

3.25 (12 betyg)

Pastarätt i ugn med zucchini, spenat, tomat och cottage cheese.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 1 hackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 70 g babyspenat
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 500 g passerade tomater
  • 9 lasagneplattor
  • 1 tunt hyvlad zucchini
  • 250 g cottage cheese
  • 3 rivna morötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°.

  2. 2

    Stek lök och vitlök utan att de tar färg i en stekpanna med olja.

  3. 3

    Lägg i spenaten och vänd om med löken. Salta och peppara.

  4. 4

    Varva passerade tomater, lasagneplattor, zucchini, spenat blandningen och cottage cheese i en passande ugnssäker form.

  5. 5

    Tryck till lasagneplattorna och tillaga i ugnen ca 25 min.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Lasagne är perfekta stället att gömma grönsaker, mixa slät med tomatsåsen om inte bitar gillas.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Åsa

    Jag la till creme frachie som ett "lager" och parmesanost mellan lagren, mer smak och kontrast till tomatsåsen. Mycket god och uppskattad maträtt av min tonåring!

  • Linn

    Denna blev lite väl "smal" i smaken för mig - så jag la på riven ost (ganska rejält) och tyckte ändå den blev "fräsch" i smaken :) Min blev högre/fastare än den på bilden, den jag gjorde blev lättskuren i portionsbitar som höll formen pga all tunnt skivad zucchini. Skulle inte göra denna utan att lägga till riven ost på toppen... men det är säkert en smaksak. Använde färska lasagneplattor och det fungerade mycket bra för mig. Skulle nog gärna riva ner en grönsaksbuljongtärning i de passerade tomaterna också för lite mer smak på den... (riven tärning gör att man slipper värma "såsen" o kan hälla den i formen direkt, räcker med att röra om i den bara.. kan säkert rivas direkt i paketet med passerade tomater - om man öppnar upp ordentligt, o sedan bara röra om med en sked innan man häller den i formen) Fyra stjärnor med de förändringar jag gjorde... :) Och det är gott med rivna morötter till, som i receptet (jag gjorde en senapsdressing till dem, mums).

  • Kristoffer

    Jag förkokade torkade lasagneplattor, tror det blir för torrt med torkade. Fräsch lasagne.

  • Gunlög

    Skall det vara färska lasagneplattor eller torra?

Visa fler