Buddha bowl
  • Tid 25 min

Buddha bowl

4 (4 betyg)

Recept från boken: Vardagsmat för alla av Sofia Von Porat

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • 3 dl råris
  • 250 g broccoli, i små buketter
  • 1 paprika, strimlad
  • 2 msk olja
  • 150 g majs
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • sesamfrön
  • färsk koriander
Hemgjord bbq-sås
  • 1.5 dl krossade tomater
  • 1.5 dl ketchup
  • 1 msk agavesirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk tamarisoja (eller japansk soja)
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk torkad oregano
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär tofun i tärningar och låt rinna av på hushållspapper. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Vispa ihop alla ingredienser till BBQ-såsen.

  2. 2

    Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli och paprika hastigt. Tillsätt majs och tamari. Stek någon minut till och häll upp i en skål.

  3. 3

    Stek tofun i samma panna med lite olja tills den har fin färg runt om. Häll i 1 dl av BBQ- såsen och låt småputtra ca 3 min.

  4. 4

    Servera ris, grönsaker och tofu i serveringsskålar toppade med torrostade sesamfrön och ev koriander. Servera med mer BBQ- sås.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar