Indiskt kryddris
  • Tid 25 min

Indiskt kryddris

4.8 (10 betyg)

Ris smaksatt med ingefära, röd chili, gurkmeja och kardemumma.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk finhackad ingefära
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk mald gurkmeja
  • 0.5 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 6 kryddnejlikor
  • 25 g smör
  • 3 dl basmatiris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 70 g babyspenat
  • 1 dl saltade cashewnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs lök, ingefära, chili och de torra kryddorna i smör. Tillsätt riset och rör om ordentligt.

  2. 2

    Häll i vatten och salt. Låt sjuda under lock ca 20 min. Lägg tomater, spenat och nötter på riset och låt vila under lock ca 5 min.

Servering

Komplettera med tex: färdigköpta kycklingspett, köttbullar eller vegobiffar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Tillsätt gärna 2 dl kokta kidneybönor för mer protein.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar