
Fyllda auberginer
Betyg (1-5):
Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 små auberginer (ca 230 g/st)
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 350 g körsbärstomater, fintärnade
- 2 msk hackad oregano
- 100 g halloumi, finriven
- salt och svartpeppar
- Till servering:
- 5 dl kokt ris
- 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
- 1 dl hackad persilja
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
- Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.
Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.
Fyllda auberginer
Betyg (1-5):
Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!
Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
- Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.
- Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.
Tips

Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-17
Verkligen ett toppenrecept! Det här lagar vi ofta hos oss! Mums!
2021-05-22
Jag hade lite svamp hemma som fick komma med
2021-03-23
Ursäkta, kanske lite dum fråga: ska auberginerna in i ugnen först 20 minuter och sedan gröpas ur?? Och sedan in i ugnen igen med fyllningen.
2017-06-14
Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Michaela
2021-09-17
Verkligen ett toppenrecept! Det här lagar vi ofta hos oss! Mums!
Gerd
2021-05-22
Jag hade lite svamp hemma som fick komma med
Ann-charlott
2021-03-23
Ursäkta, kanske lite dum fråga: ska auberginerna in i ugnen först 20 minuter och sedan gröpas ur?? Och sedan in i ugnen igen med fyllningen.
Marie
2017-06-14
Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊