Fyllda auberginer
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fyllda auberginer

3.69 (16 betyg)

Overkligt mycket smak i en så enkel rätt. Prova!

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 4 små auberginer (ca 230 g/st)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 350 g körsbärstomater, fintärnade
  • 2 msk hackad oregano
  • 100 g halloumi, finriven
  • salt och svartpeppar
Till servering:
  • 5 dl kokt ris
  • 1 förpackning kokta linser (ca 400 g)
  • 1 dl hackad persilja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Dela auberginerna på längden och tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. 2

    Gröp ur auberginerna men lämna lite så skalen håller sig stadiga. Skär aubergineköttet i mindre bitar. Lägg skalen i en ugnsform.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt auberginekött, vitlök, tomater och oregano. Stek tills allt är ordentligt mjukt. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Fyll aubergineskalen och toppa med riven halloumi. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och de är gyllene.

  5. 5

    Blanda riset med linser och persilja och servera till auberginen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du är halloumiälskare kan du riva ner extra halloumi även i fyllningen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Detta äter vi ofta😊Brukar blanda i röda linser i fyllningen också😊