Spicy chicken

Spicy chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Friterad kyckling som serveras med en krämig kålsallad med koriander och chili och en gurksallad smaksatt med soja och gochujang. Otroligt gott! Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 2 salladslökar, till servering
  • neutral olja, att fritera i
  • 2 äggvitor
  • 2 dl potatismjöl
  • 450 g kycklinglårfilé
  • Gurksallad
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön
  • Kålsallad
  • salt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk ketchup
  • 5 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl japansk soja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min.
  2. Dela kycklingbitarna i 3–4 bitar. Häll upp mjölet i en stor bunke. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke.
  3. Lägg ner kycklingbitarna i potatismjölet och vänd runt så de blir ordentligt täckta. Skaka av överflödigt mjöl och lägg bitarna i äggvitan. Vänd runt så att alla blir kladdiga.
  4. Vänd bitarna en i taget ytterligare en gång i mjölet. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter.
  5. Fritera kycklingen när oljan är 160°, några bitar i taget. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt kycklingen i den varma såsen vid servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen, hacka chili och koriander. Vänd runt med majonnäsen. Smaka av med vitlök och salt.

Smashed gurka

  1. Blanda soja, gochujang, risvinäger, socker och vitlök i en skål. Banka gurkan med en kavel,mortel eller liknande. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Vänd runt gurkan i dressingen. Toppa med sesamfrön. Servera kycklingen med ris, kålsallad och gurksallad. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2021-11-02

Den här rätten tyckte hela familjen var fantastiskt god.

Coop

2021-11-01

Hej Anna, de brukar inte finnas i olika styrka, men hettan kan förstås variera efter varumärke. Ta lite mindre nästa gång och prova dig fram!

Annica

2021-10-29

Jättegott! Jag valde dock att steka kycklingen istället för att fritera den då jag inte är så förtjust i friterad mat. Ett tips om man inte lagat mat med gochujang tidigare är att börja med hälften eller mindre än vad som står i receptet och öka på efterhand om man vill ha mer styrka. Om det blivit för starkt kan man "rädda" det med lite mer honung i såsen.

Anna

2021-10-28

Hej! Finns det olika styrkor på gochujang? Ska vara 5 msk och jag tog 2 msk och det blev jättestarkt….var köper jag er sort ? Med vänlig hälsning, Anna

Coop

2021-10-24

Hej Britta, det är potatismjöl som det står i ingredienslistan, det hade blivit fel i beskrivningen men är nu ändrat :)

Coop

2021-10-24

Hej Gunilla, se under rubriken "Sås" i ingredienslistan samt steg 1 i beskrivningen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Coop

2021-10-24

Hej Annica, såsen sjuder ca 5 min, se steg 1 :) Lycka till!

Claire

2021-10-23

Något av det godaste jag någonsin ätit, bättre än på resturang!

Britta Svensson

2021-10-22

Lägg kycklingbitarna i rismjölet, det enda mjölet i receptet är potatismjöl. Vilket är det rätta? Britta

Gunilla

2021-10-22

Vad består den varma såsen av som man ska vända kycklingen i, kan inte hitta det i receptet.

Annica

2021-10-21

Ska ingridienserna till såsen bara koka ihop lite? Står inget i beskrivningen.

Helene

2021-10-20

Ser magiskt gott ur

Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Indisk kycklinggryta med gult ris

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kyckling i ugn med bacon

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)
Spicy chicken
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 3 dl jasminris
  • 2 salladslökar, till servering
  • neutral olja, att fritera i
  • 2 äggvitor
  • 2 dl potatismjöl
  • 450 g kycklinglårfilé
  • Gurksallad
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 msk risvinäger
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 1 msk japansk soja
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön
  • Kålsallad
  • salt
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl majonnäs
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • Sås
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • 2 msk risvinäger
  • 2 msk honung
  • 2 msk ketchup
  • 5 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl japansk soja

Spicy chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(26)

Friterad kyckling som serveras med en krämig kålsallad med koriander och chili och en gurksallad smaksatt med soja och gochujang. Otroligt gott! Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min.
  2. Dela kycklingbitarna i 3–4 bitar. Häll upp mjölet i en stor bunke. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke.
  3. Lägg ner kycklingbitarna i potatismjölet och vänd runt så de blir ordentligt täckta. Skaka av överflödigt mjöl och lägg bitarna i äggvitan. Vänd runt så att alla blir kladdiga.
  4. Vänd bitarna en i taget ytterligare en gång i mjölet. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter.
  5. Fritera kycklingen när oljan är 160°, några bitar i taget. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt kycklingen i den varma såsen vid servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen, hacka chili och koriander. Vänd runt med majonnäsen. Smaka av med vitlök och salt.

Smashed gurka

  1. Blanda soja, gochujang, risvinäger, socker och vitlök i en skål. Banka gurkan med en kavel,mortel eller liknande. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Vänd runt gurkan i dressingen. Toppa med sesamfrön. Servera kycklingen med ris, kålsallad och gurksallad. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2021-11-02

Den här rätten tyckte hela familjen var fantastiskt god.

Coop

2021-11-01

Hej Anna, de brukar inte finnas i olika styrka, men hettan kan förstås variera efter varumärke. Ta lite mindre nästa gång och prova dig fram!

Annica

2021-10-29

Jättegott! Jag valde dock att steka kycklingen istället för att fritera den då jag inte är så förtjust i friterad mat. Ett tips om man inte lagat mat med gochujang tidigare är att börja med hälften eller mindre än vad som står i receptet och öka på efterhand om man vill ha mer styrka. Om det blivit för starkt kan man "rädda" det med lite mer honung i såsen.

Anna

2021-10-28

Hej! Finns det olika styrkor på gochujang? Ska vara 5 msk och jag tog 2 msk och det blev jättestarkt….var köper jag er sort ? Med vänlig hälsning, Anna

Coop

2021-10-24

Hej Britta, det är potatismjöl som det står i ingredienslistan, det hade blivit fel i beskrivningen men är nu ändrat :)

Coop

2021-10-24

Hej Gunilla, se under rubriken "Sås" i ingredienslistan samt steg 1 i beskrivningen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Coop

2021-10-24

Hej Annica, såsen sjuder ca 5 min, se steg 1 :) Lycka till!

Claire

2021-10-23

Något av det godaste jag någonsin ätit, bättre än på resturang!

Britta Svensson

2021-10-22

Lägg kycklingbitarna i rismjölet, det enda mjölet i receptet är potatismjöl. Vilket är det rätta? Britta

Gunilla

2021-10-22

Vad består den varma såsen av som man ska vända kycklingen i, kan inte hitta det i receptet.

Annica

2021-10-21

Ska ingridienserna till såsen bara koka ihop lite? Står inget i beskrivningen.

Helene

2021-10-20

Ser magiskt gott ur

Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Indisk kycklinggryta med gult ris

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Kycklingspett med jordnötssås

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Kyckling i ugn med bacon

Betyg
Betyg
(128)
Spara recept

Indonesisk kycklinggryta

Betyg
Betyg
(21)