Spicy chicken

Spicy chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Friterad kyckling som serveras med en krämig kålsallad med koriander och chili och en gurksallad smaksatt med soja och gochujang. Otroligt gott! Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl jasminris
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • neutral olja, att fritera i
  • 2 salladslökar, till servering
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl strösocker
  • 5 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk honung
  • 2 msk risvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Kålsallad
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl majonnäs
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • salt
  • Gurksallad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 msk risvinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min.
  2. Dela kycklingbitarna i 3–4 bitar. Häll upp mjölet i en stor bunke. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke.
  3. Lägg ner kycklingbitarna i potatismjölet och vänd runt så de blir ordentligt täckta. Skaka av överflödigt mjöl och lägg bitarna i äggvitan. Vänd runt så att alla blir kladdiga.
  4. Vänd bitarna en i taget ytterligare en gång i mjölet. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter.
  5. Fritera kycklingen när oljan är 160°, några bitar i taget. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt kycklingen i den varma såsen vid servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen, hacka chili och koriander. Vänd runt med majonnäsen. Smaka av med vitlök och salt.

Smashed gurka

  1. Blanda soja, gochujang, risvinäger, socker och vitlök i en skål. Banka gurkan med en kavel,mortel eller liknande. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Vänd runt gurkan i dressingen. Toppa med sesamfrön. Servera kycklingen med ris, kålsallad och gurksallad. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2021-11-02

Den här rätten tyckte hela familjen var fantastiskt god.

Checkbox Coop

2021-11-01

Hej Anna, de brukar inte finnas i olika styrka, men hettan kan förstås variera efter varumärke. Ta lite mindre nästa gång och prova dig fram!

Annica

2021-10-29

Jättegott! Jag valde dock att steka kycklingen istället för att fritera den då jag inte är så förtjust i friterad mat. Ett tips om man inte lagat mat med gochujang tidigare är att börja med hälften eller mindre än vad som står i receptet och öka på efterhand om man vill ha mer styrka. Om det blivit för starkt kan man "rädda" det med lite mer honung i såsen.

Anna

2021-10-28

Hej! Finns det olika styrkor på gochujang? Ska vara 5 msk och jag tog 2 msk och det blev jättestarkt….var köper jag er sort ? Med vänlig hälsning, Anna

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Britta, det är potatismjöl som det står i ingredienslistan, det hade blivit fel i beskrivningen men är nu ändrat :)

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Gunilla, se under rubriken "Sås" i ingredienslistan samt steg 1 i beskrivningen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Annica, såsen sjuder ca 5 min, se steg 1 :) Lycka till!

Claire

2021-10-23

Något av det godaste jag någonsin ätit, bättre än på resturang!

Britta Svensson

2021-10-22

Lägg kycklingbitarna i rismjölet, det enda mjölet i receptet är potatismjöl. Vilket är det rätta? Britta

Gunilla

2021-10-22

Vad består den varma såsen av som man ska vända kycklingen i, kan inte hitta det i receptet.

Annica

2021-10-21

Ska ingridienserna till såsen bara koka ihop lite? Står inget i beskrivningen.

Helene

2021-10-20

Ser magiskt gott ur

Spicy chicken
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 3 dl jasminris
  • 450 g kycklinglårfilé
  • 2 dl potatismjöl
  • 2 äggvitor
  • neutral olja, att fritera i
  • 2 salladslökar, till servering
  • Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 0.5 dl strösocker
  • 5 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk ketchup
  • 2 msk honung
  • 2 msk risvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Kålsallad
  • 200 g spetskål eller vitkål
  • 1 röd chili
  • 1 kruka koriander
  • 2 dl majonnäs
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • salt
  • Gurksallad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk gochujang (koreansk chilipasta)
  • 0.5 msk risvinäger
  • 0.5 msk strösocker
  • 0.5 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamfrön

Spicy chicken

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(43)

Friterad kyckling som serveras med en krämig kålsallad med koriander och chili och en gurksallad smaksatt med soja och gochujang. Otroligt gott! Recept av Vendela Wikström.

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Lägg alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda ca 5 min.
  2. Dela kycklingbitarna i 3–4 bitar. Häll upp mjölet i en stor bunke. Vispa äggvitan lätt i en annan bunke.
  3. Lägg ner kycklingbitarna i potatismjölet och vänd runt så de blir ordentligt täckta. Skaka av överflödigt mjöl och lägg bitarna i äggvitan. Vänd runt så att alla blir kladdiga.
  4. Vänd bitarna en i taget ytterligare en gång i mjölet. Hetta upp olja i en kastrull med höga kanter.
  5. Fritera kycklingen när oljan är 160°, några bitar i taget. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd runt kycklingen i den varma såsen vid servering.

Coleslaw

  1. Strimla vitkålen, hacka chili och koriander. Vänd runt med majonnäsen. Smaka av med vitlök och salt.

Smashed gurka

  1. Blanda soja, gochujang, risvinäger, socker och vitlök i en skål. Banka gurkan med en kavel,mortel eller liknande. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Vänd runt gurkan i dressingen. Toppa med sesamfrön. Servera kycklingen med ris, kålsallad och gurksallad. Toppa med salladslök och sesamfrön.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sandra

2021-11-02

Den här rätten tyckte hela familjen var fantastiskt god.

Checkbox Coop

2021-11-01

Hej Anna, de brukar inte finnas i olika styrka, men hettan kan förstås variera efter varumärke. Ta lite mindre nästa gång och prova dig fram!

Annica

2021-10-29

Jättegott! Jag valde dock att steka kycklingen istället för att fritera den då jag inte är så förtjust i friterad mat. Ett tips om man inte lagat mat med gochujang tidigare är att börja med hälften eller mindre än vad som står i receptet och öka på efterhand om man vill ha mer styrka. Om det blivit för starkt kan man "rädda" det med lite mer honung i såsen.

Anna

2021-10-28

Hej! Finns det olika styrkor på gochujang? Ska vara 5 msk och jag tog 2 msk och det blev jättestarkt….var köper jag er sort ? Med vänlig hälsning, Anna

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Britta, det är potatismjöl som det står i ingredienslistan, det hade blivit fel i beskrivningen men är nu ändrat :)

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Gunilla, se under rubriken "Sås" i ingredienslistan samt steg 1 i beskrivningen. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Checkbox Coop

2021-10-24

Hej Annica, såsen sjuder ca 5 min, se steg 1 :) Lycka till!

Claire

2021-10-23

Något av det godaste jag någonsin ätit, bättre än på resturang!

Britta Svensson

2021-10-22

Lägg kycklingbitarna i rismjölet, det enda mjölet i receptet är potatismjöl. Vilket är det rätta? Britta

Gunilla

2021-10-22

Vad består den varma såsen av som man ska vända kycklingen i, kan inte hitta det i receptet.

Annica

2021-10-21

Ska ingridienserna till såsen bara koka ihop lite? Står inget i beskrivningen.

Helene

2021-10-20

Ser magiskt gott ur