Bang bang-kyckling

Bang bang-kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Bang bang-kyckling är bankad strimlad kokt kyckling som blandas med strimlad gurka och en smakrik sås.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Sås
  • 0.5 dl buljong (från kycklingkoket)
  • 0.5 dl chiliolja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamolja

Gör så här

  1. Lägg kyckling och smulad buljong i en kastrull och häll på vatten. Koka tills kycklingen är genomkokt, ca 15 min (spara lite av buljongen till såsen).
  2. Ta upp kycklingen och låt svalna. Banka på kycklingen med t ex en kavel och dela den sen till tunna strimlor.
  3. Skär gurkan i tunna stavar. Rosta Sichuanpepparn i en het panna i någon minut. Blanda ingredienserna till såsen. Blanda kyckling och gurka med såsen. Toppa med salladslök, mortlad sichuanpeppar och sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-01

Hej på er! Här har det blivit riktigt tokigt, det ska vara chiliolja i såsen och träpinnarna kan man i stället använda som bestick om man önskar :D

Eva

2022-08-27

Tack Malin 🙏🏻

Malin

2022-08-26

Förra gången jag läste detta recept var det chiliolja istället för träpinnar....

Patric

2022-08-24

Fick lite problem med träpinnen. Efter jag lyckades lista ut hur jag skulle få ut vätska ur en träpinne så insåg jag att det skiljer sig rätt mycket mellan ek, lönn, asp och gran. Finns det någon speciell ni tänkte er eller får man ta utefter smak?

Carolina

2022-08-24

Alltså 0,5dl träpinnar i såsen - vad ska dom vara till? 😂

Checkbox Coop

2022-08-19

Kul att höra, Farida!

Farida

2022-08-18

gott

Bang bang-kyckling
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 7 dl vatten
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 0.5 dl rostade sesamfrön
  • Sås
  • 0.5 dl buljong (från kycklingkoket)
  • 0.5 dl chiliolja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk sesamolja

Bang bang-kyckling

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Bang bang-kyckling är bankad strimlad kokt kyckling som blandas med strimlad gurka och en smakrik sås.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg kyckling och smulad buljong i en kastrull och häll på vatten. Koka tills kycklingen är genomkokt, ca 15 min (spara lite av buljongen till såsen).
  2. Ta upp kycklingen och låt svalna. Banka på kycklingen med t ex en kavel och dela den sen till tunna strimlor.
  3. Skär gurkan i tunna stavar. Rosta Sichuanpepparn i en het panna i någon minut. Blanda ingredienserna till såsen. Blanda kyckling och gurka med såsen. Toppa med salladslök, mortlad sichuanpeppar och sesamfrön. Servera med ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-09-01

Hej på er! Här har det blivit riktigt tokigt, det ska vara chiliolja i såsen och träpinnarna kan man i stället använda som bestick om man önskar :D

Eva

2022-08-27

Tack Malin 🙏🏻

Malin

2022-08-26

Förra gången jag läste detta recept var det chiliolja istället för träpinnar....

Patric

2022-08-24

Fick lite problem med träpinnen. Efter jag lyckades lista ut hur jag skulle få ut vätska ur en träpinne så insåg jag att det skiljer sig rätt mycket mellan ek, lönn, asp och gran. Finns det någon speciell ni tänkte er eller får man ta utefter smak?

Carolina

2022-08-24

Alltså 0,5dl träpinnar i såsen - vad ska dom vara till? 😂

Checkbox Coop

2022-08-19

Kul att höra, Farida!

Farida

2022-08-18

gott