Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing
  • Tid 20 min

Mexikansk ranchsallad med kyckling och avokadodressing

0 (0 betyg)

Somrig sallad med mexikanska smaker på kyckling, svamp, tomater, svarta bönor, avokado och nachochips

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 2 färska majskolvar
  • salt
  • 2 gemsallad
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 200 g körsbärstomater, delade
  • 190 g kokta svarta bönor
  • 1 dl inlagda jalapenos
  • 2 stekta kycklingfiléer (kanske gårdagens grillade eller köp grillad kyckling)
  • 100 g nachochips
Dressing
  • 1 avokado
  • 1.5 dl naturell yoghurt
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek eller koka majskolvarna på medelvärme tills majskornen är mjuka, ca 15 min (är de förkokta räcker 5 min). Salta och skär i bitar.

Dressing:

  1. 1

    Mixa avokado och yoghurt till en rinnig dressing. Smaka av med salt.

  2. 2

    Fördela salladsblad, champinjoner, tomater, bönor, jalapeños och skivad kyckling på ett serveringsfat. Ringla över dressingen och toppa med nachochips och picklad rödlök. Recept på picklad rödlök hittar du på coop.se

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gott att servera med färsk koriander
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar