Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

3.67 (3 betyg)

  • Ingredienser 13

Tillagningstid: 1,5 tim

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1.5 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
Rödkålssallad:
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 1 syrligt grönt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 tim. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.

  2. 2

    Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Kycklingen räcker till mer än wrapsen. T ex som alternativt smörgåspålägg.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar