Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
  • 1 tsk salt
  • Rödkålssallad:
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 1 syrligt grönt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 tim. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Tips

Kycklingen räcker till mer än wrapsen. T ex som alternativt smörgåspålägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(10)
Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 900 g kycklingfilé (400 g räcker till 4 wraps)
  • 1.5 liter vatten
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 4 stora tortillabröd
  • 1 stor ätmogen avokado
  • 1 tsk salt
  • Rödkålssallad:
  • 5 dl tunt strimlad rödkål
  • 0.5 granatäpple, kärnorna
  • 1 syrligt grönt äpple, strimlat
  • 1 morot, tunt strimlad
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • salt

Pulled chickenbreast i wrap med avokado och rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléer i en kastrull med vatten, salt och buljongtärningar. Koka ca 1 tim. Ta upp kycklingfiléerna och dra isär kycklingköttet med 2 gafflar till strimlor. Spar lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Blanda rödkål, granatäppelkärnor, äpple och morot med koriander, limeskal (endast det gröna), limesaft och salt. Fördela salladen och kyckling på stekta tortillabröd och toppa med mosad avokado. Wrapsen är lika goda med varm som kall kyckling.

Tips

Kycklingen räcker till mer än wrapsen. T ex som alternativt smörgåspålägg.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fake fried chicken med coleslaw

Betyg
Betyg
(10)