Grillad kyckling med grön asiatisk sallad
  • Tid 35 min + tid att marinera

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

3.9 (10 betyg)

Kyckling marinerad med soja och vitlök är perfekt till salladen.

  • Tillagningstid 35 min + tid att marinera
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 900 g kycklinglårfilé
Marinad
  • 2 msk japansk soja
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 citrongräs, finhackat
Avokadosallad
  • 1 zucchini
  • 2 avokador, tärnade
  • 100 g cashewnötter
  • 1 kruka färsk koriander, grovhackad
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda soja, chili, vitlök och citrongräs till en marinad. Vänd runt kycklingen och låt marinera minst 30 min men gärna längre.

  2. 2

    Hyvla hälften av zucchinin med osthyvel eller mandolin och tärna resten. Vänd varsamt runt med avokado, nötter, koriander och chili. Pressa över limesaft och strö på flingsalt.

  3. 3

    Grilla kycklingen tills den är genomstekt och har fin grillyta, 6–8 min.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Karolina

    Mycket gott! Vi marinerade över natten.