Kryddig citronkyckling med tomatsallad
  • Tid 1 tim
  • Ugn 200-225º

Kryddig citronkyckling med tomatsallad

2.67 (3 betyg)

Fräsch kycklingrätt med massor av chilihetta.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 200-225º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyckling (delad i 10 bitar)
  • 500 g jordärtskocka
  • 1 tsk olivolja
  • flingsalt
  • 0.25 citron, i klyftor
Kryddrubb
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk chiliflakes
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk pepparmix
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 finrivet skal från citron
Tomatsallad
  • 3 tomater, tärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 0.5 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 finrivet skal från citron
  • 3 msk pressad citronsaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 220°. Dela kycklingen på mitten längs ryggraden. Skär bort ryggraden. Dela halvorna på mitten, till en klubbdel och en bröstdel. Skär klubbdelen i ben och lår.

  2. 2

    Skär bröstbitarna i tre delar. Mortla ihop alla ingredienser till kryddrubben och massera in alla kycklingbitar.

  3. 3

    Skrubba eller skala jordärtskockorna. Fördela kycklingen och skockorna på en ugnsplåt. Ringla över olja på skockorna och tillred allt mitt i ugnen ca 40 min.

  4. 4

    Vänd runt någon gång under tiden. Strö över flingsalt vid servering.

  5. 5

    Blanda alla ingredienser till tomatsalladen och häll över kycklingen och skockorna direkt när de kommer ur ugnen. Servera med citronklyftor.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hans

    Jättegott! Uppskattades av "barn" och barnbarn.

  • Margaretha

    Jättegott! Riktigt drag!