Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing
  • Tid 15 min + 1 tim att koka

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

4.43 (7 betyg)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

  • Tillagningstid 15 min + 1 tim att koka
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.

  2. 2

    Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.

  3. 3

    Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ann

    Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.