Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(31)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 450 g kycklingfilé
  • 1 liter hönsbuljong
  • Sesamdressing
  • 1 ägg
  • 2 msk majonnäs
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk flytande honung
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • 4 tortillabröd, gärna fullkorn
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • 2 avokador, skivade
  • 0.5 gurka eller zucchini, hyvlad
  • 1 salladslök, strimlad
  • 50 g rödbetsgroddar

Wrap med kyckling, avokado och sesamdressing

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Nyttig wrap med buljongkokt kyckling, avokado och sesamsås

Tillagningstid: 15 min + 1 tim att koka
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i en kastrull med buljong. Koka ca1 timme. Ta upp dem och dra isär köttet med två gafflartill strimlor. Spara lite av buljongen att ”fukta” ner det strimlade köttet.
  2. Koka ägget 4 min. Skala och lägg det i en bunke. Mixaihop med majonnäs, vinäger, sesamolja och honung. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  3. Stek tortillabröden i torr stekpanna och rulla inkyckling, alla grönsaker och dressingen.

Tips

Köp en hel grilladkyckling och dra losskycklingköttet, omdu vill komma ifrånmomentet med attkoka kycklingen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2017-06-30

Supergott! Vi tog libabröd och gjorde dubbel sats av dressingen förutom sesamoljan som det bara blev 1 tsk av då den ger mycket smak iaf.

Liknande recept

Spara recept

Linsbolognese

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Portabello- och aubergineburgare

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Buddha bowl

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(31)