Amerikanska pannkakor
  • Tid 30 min
  • Svårighetsgrad Enkel

Amerikanska pannkakor

3.85 (75 betyg)

Goda fluffiga amerikanska pannkakorr. Servera dem gärna med lönnsirap och lite färska bär.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Svårighetsgrad Enkel
Hallonfyllda pannkakor Barnvänlig variant

Ingredienser

10 stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 1 msk flytande smör
  • 1 ägg
  • 2 msk flytande smör, till stekning
Till servering:
  • 1 dl lönnsirap
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Rör ner filmjölk eller yoghurt, ägg och smält fett, det blir en ganska tjock smet. Klicka ut smeten och bred ut den lite. Grädda på ganska svag värme. Vänd pannkakorna när de jäst upp och ytan börjat stelna och blivit porig.

  2. 2

    Servera pannkakorna varma på amerikanskt vis med lönnsirap och/eller sylt eller bär.

Servering

Lönnsirap
Sätt ett betyg

9 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Olof

    Perfekta påskpannkakor! Åt mina med ägg och kaviar, låter konstigt men testa. Helt värt det.

  • Britta/webbredaktör

    @Erik Skriv pannkaka i sökrutan under Recept& mat så ser du alla våra pannkaksrecept, coop.se/Sok/Receptsok/pannkaka

  • Erik

    Har ni liknande amerikanska som finns här? http://brarecept.se/kategorier/pannkakor

  • Henric

    Klockrent recept! Jag tog 2 dl turkisk youghurt och 1 dl mjölk istället för filmjölk. 1 msk vanillinsocker ger lite extra fin sötma!

Visa fler