Cupcakes

Cupcakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Chokladmuffins med frosting - cupcakes. Det här receptet görs med mörk choklad och kaffe och muffinsen toppas med krämig chokladfrosting. Perfekt till fika eller kalaset.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken
  • 170 g smör
  • 1.5 dl bryggt kaffe
  • 0.75 dl kakao
  • 80 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl ljust farinsocker strö
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 100 g naturell färskost
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk kakao
  • 1.5 dl florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull tillsammans med kaffe. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kakao, choklad, socker, vaniljsocker och salt.
  2. Vispa ner äggen och sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Fördela smeten i 24 muffinsformar i muffinsplåtar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Frosting

  1. Vispa ihop färskost, smör och kakao ordentligt med elvisp. Vispa ner florsockret lite i taget. Spritsa frostingen på muffinsen.

Tips

Låt muffinsarna svalna helt innan de spritsas med frostingen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cupcakes
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 170 g smör
  • 1.5 dl bryggt kaffe
  • 0.75 dl kakao
  • 80 g mörk choklad, finhackad
  • 3 dl ljust farinsocker strö
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Frosting
  • 100 g naturell färskost
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk kakao
  • 1.5 dl florsocker

Cupcakes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Chokladmuffins med frosting - cupcakes. Det här receptet görs med mörk choklad och kaffe och muffinsen toppas med krämig chokladfrosting. Perfekt till fika eller kalaset.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:175º
24 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull tillsammans med kaffe. Ta kastrullen från värmen och tillsätt kakao, choklad, socker, vaniljsocker och salt.
  2. Vispa ner äggen och sikta ner mjöl blandat med bakpulver. Fördela smeten i 24 muffinsformar i muffinsplåtar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Frosting

  1. Vispa ihop färskost, smör och kakao ordentligt med elvisp. Vispa ner florsockret lite i taget. Spritsa frostingen på muffinsen.

Tips

Låt muffinsarna svalna helt innan de spritsas med frostingen.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!