Kladdkaka deluxe

Kladdkaka deluxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-02-15

Till Anna: Vi rekommenderar att man använder mörk choklad för att konsistens och smak ska bli som det är tänkt. Lycka till! :)

Anna

2021-02-05

Kan man ta chokladsås istället för mörk choklad

Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Jeanette! Det ska vara 1 msk kakao. Mvh Maja, redaktör

Jeanette

2020-11-02

Hej! Det står att man ska vända ner kakao sist. I marängsmeten? Hur mycket?

Checkbox Coop

2018-10-10

Hej! Vi har justerat tiden, men som flera av er skriver så kan gräddningstiden variera beroende på vilken form och ugn man använder. Lycka till i köket!

Malin

2016-01-22

Skall smöret smältas?

Mika

2015-06-04

Efter 50 min var marängen bränd och kakan torr.

H

2015-04-08

Supergod! Bjuder ofta på denna och den uppskattas alltid väldigt mycket! Ang ugnstemperatur kan tiden variera mycket ifrån ugn till ugn, har gräddat den i olika ugnar och det har varierat ifrån 40 min till drygt 1 timme. Sedan beror det ju på vad man använder för storlek på formen så klart. . .

jo

2014-11-24

en succé! men då hade jag den i ugnen bara 35 min - perfekt kladdig i mitten

Lena

2014-11-13

Håller med om att tiden 1 tim måste vara fel. Första försöket på 55 min blev alldeles för torr men andra försöket på 45 min var jättebra. Perfekt kladdig/rinnig inuti med ett frasigt marängtäcke. Väl värd att prova!

Hanna

2014-11-02

Tog ut kakan efter 50 min då det började lukta bränt! Mitten var lite kladdig men annars väldigt torr. Det måste vara något fel på receptet, 1 tim i ugnen är för lång tid.

Julia

2014-10-24

Vispa i äggen och äggulorna ett i taget??? Förstår inte:(

Anna

2014-10-14

Smaken var god men 50 min i ugnen gjorde den torr.

brittmarie

2014-10-13

underbar ogod kaka alla måste prova.

Kladdkaka deluxe
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 60% kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Maräng:
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • Till servering:
  • kakao

Kladdkaka deluxe

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Pampig kaka med mörk choklad och marängtäcke. Det här är en kladdkaka för alla chokladälskare, perfekt till fest och födelsedag.

Tillagningstid: 20 minuter + 40 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Smöra och bröa en form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
  2. Börja med marängen. Vispa äggvitor vitt och fluffigt. Tillsätt sockret under vispning till ett fast skum. Vänd ner kakao sist. Smält chokladen i vattenbad eller mikro.

Kakan

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Vispa i äggen och äggulorna ett i taget.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten. Häll smeten i formen och bred marängen ovanpå.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Kakan ska vara kladdig, nästan rinnig, i mitten. Låt svalna och pudra lätt med kakao vid servering.

Tips

Kladdigare och mumsigare än så här blir det inte. Marängtäcket är pricken över i.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-02-15

Till Anna: Vi rekommenderar att man använder mörk choklad för att konsistens och smak ska bli som det är tänkt. Lycka till! :)

Anna

2021-02-05

Kan man ta chokladsås istället för mörk choklad

Checkbox Coop

2020-11-04

Hej Jeanette! Det ska vara 1 msk kakao. Mvh Maja, redaktör

Jeanette

2020-11-02

Hej! Det står att man ska vända ner kakao sist. I marängsmeten? Hur mycket?

Checkbox Coop

2018-10-10

Hej! Vi har justerat tiden, men som flera av er skriver så kan gräddningstiden variera beroende på vilken form och ugn man använder. Lycka till i köket!

Malin

2016-01-22

Skall smöret smältas?

Mika

2015-06-04

Efter 50 min var marängen bränd och kakan torr.

H

2015-04-08

Supergod! Bjuder ofta på denna och den uppskattas alltid väldigt mycket! Ang ugnstemperatur kan tiden variera mycket ifrån ugn till ugn, har gräddat den i olika ugnar och det har varierat ifrån 40 min till drygt 1 timme. Sedan beror det ju på vad man använder för storlek på formen så klart. . .

jo

2014-11-24

en succé! men då hade jag den i ugnen bara 35 min - perfekt kladdig i mitten

Lena

2014-11-13

Håller med om att tiden 1 tim måste vara fel. Första försöket på 55 min blev alldeles för torr men andra försöket på 45 min var jättebra. Perfekt kladdig/rinnig inuti med ett frasigt marängtäcke. Väl värd att prova!

Hanna

2014-11-02

Tog ut kakan efter 50 min då det började lukta bränt! Mitten var lite kladdig men annars väldigt torr. Det måste vara något fel på receptet, 1 tim i ugnen är för lång tid.

Julia

2014-10-24

Vispa i äggen och äggulorna ett i taget??? Förstår inte:(

Anna

2014-10-14

Smaken var god men 50 min i ugnen gjorde den torr.

brittmarie

2014-10-13

underbar ogod kaka alla måste prova.