Blackbean muffins
  • Tid 20 min + tid att svalna
  • Ugn 250º

Blackbean muffins

4.4 (10 betyg)

Tänk att muffins kan vara bakade på svarta bönor och dadlar! Ringla över en glasyr på smält choklad och det kommer vara svårt att inte ta två.

  • Tillagningstid 20 min + tid att svalna
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

12 stycken
  • 190 g svarta bönor, i förpackning, bruttovikt
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 0.75 dl kokosolja
  • 0.75 dl rapsolja
  • 0.5 dl flytande honung
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1.5 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 ägg
Glasyr:
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 2 msk rapsolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skölj av bönorna och låt rinna av. Mixa bönor med dadlar, kokosolja, rapsolja, honung, kakao och vaniljpulver till en slät massa. Rör ihop potatismjöl med bakpulver. Vispa upp äggen med elvisp och tillsätt bönsmeten och mjölblandningen. Vispa till en jämn smet.

  2. 2

    Skeda upp smeten i 12 muffinsformar. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Glasyr:

  1. 1

    Smält choklad och olja varsamt över ett vattenbad. Bred på glasyren när chokladen stelnat något.

Servering

Pudra gärna över florsocker vid servering.
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Salina

    Så gott! Ha lite vispat soyagrädde till på toppen!

  • Simmo

    Bästa receptet någonsin!

  • Johanna

    Goda! Jag tog smör i stället för olja och socker i stället för honung (tog vad jag hade hemma).